PODELI

Priča u čijem su središtu pažnje sarajevski atentat i organizacija Mlada Bosna, ispričana kroz viziju koju je imao advokat , dr Rudolf Cistler  tema je novog domaćeg filma “Branio sam Mladu Bosnu” čija će svečana premijera u Novom Sadu biti održana 15. oktobra u 20h u bioskopu Arena Cineplex.

Dr Rudolf Cistler bio je advokat odbrane, koji je za razliku od ostalih, svom poslu pristupio časno i odvažno, u pravnom smislu, uspevši da odbrani atentatore, a izlažući se tako i sam atmosferi linča koja je vladala tokom celog procesa.

Film je režirao Srđan Koljević, a uloge igraju Nikola Rakočević, Nebojša Glogovac, Vuk Kostić, Boris Isaković, Dragan Petrović Pele, Ljubomir Bandović, Branislav Lečić, Radoslav Milenković, Irfan Mensur, Bane Tomašević, Milan Marić, Vaja Dujović i drugi. Lik Gavrila Principa tumači Miloš Đurović, kome je ovo prva velika filmska uloga.

Sinopsis: 28. jun 1914. Gavrilo Princip i drugovi, mladići koji snivaju o slobodi, izvršiće atentat na prestolonaslednika austrougarske monarhije koja je okupirala njihovu zemlju. Na suđenju koje sledi, u najvažnijem sudskom procesu XX veka, braniće ih mladi pravnik Rudolf Cistler. Kad upozna zanose i ideale svojih branjenika, naći će se u vrtlogu emotivne drame, spreman na najveći rizik. Ovo je njegova priča.

Od 16. oktobra film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije.