PODELI

Sinoć je na Tić polju na Zlatiboru počeo drugi po redu Hills Up festival. Posećenost je bila velika što govori o dobroj organizaciji i odličnom izboru izvođača među kojima su se našli Nikad spremni, Marko Janković, Osvajači, Artan Lili, Ničim izazvan, S.A.R.S. i DJ Aćim.

Zlatiborsko veče se muzički zagrevalo iako je temperatura padala. Osvajači su, žargonski rečeno „pokidali“. Jedan od najneverovatnijih vokala domaće muzičke scene svojom jedinstvenošću osvaja i generacije koje su rođene nakon snimanja velikih hitova. Publika je imala priliku da čuje neke pesme koje će se naći na novom albumu, a jednako su svi prisutni uživali pevajući i igrajući uz već odavno punoletne pesme: Maska, Nikada više s tobom, Možda nebo zna, Duša kad izneveri, Krv i led… pesme uz koje se i sinoć kao i pre 20 godina plakalo, skakalo i volelo.

Grupa Ničim izazvan je svoju pozitivnu energiju prosledila direktno u publiku. Pesmama O tebi, 30, Tužne devojke i Rekla je pogodili su pravo u metu, a celo Tić polje pevalo je zajedno sa njima „Pričao sam da neko kao ti ne postoji, lagao sam, lagati se ne sme“.

nicim_izazvan_hillsup

A šta napisati o grupi S.A.R.S. što već svako ne zna – bili su izvanredni, reklo bi se da drugačije i ne umeju. Publika je svaku pesmu ispratila iz sve snage. A čak i izvan festivalskog prostora bilo je publike koja je došla da ih čuje. Ko ih nije slušao uživo nikada, mnogo je propustio i ovog leta ima prilike da taj propust nadoknadi.

Naredne dve večeri očekuje nas još dobre muzike i energije, pa ako ste u blizini nemojte zaobići Tić polje.

saras_hilssup

Večeras nastupaju: Partibrejkers, Ritam nereda, Marko Nastić… Sutra Yu grupa, Škabo, Blaža i kljunovi…

A neće izostati ni obećane žurke da se propisno dočekaju zlatiborske zore.

Tekst i foto: Dragana Mladenov