PODELI

Jedna od najpopularnijih evropskih festivalskih destinacija je svakako Sziget koji se održava u Budimpešti na “Ostrvu slobode”.

Ovogodišnje izdanje festivala biće održano od 11. do 18. avgusta, a organizatori su najavili i neke od izvođača. Muzički program biće realizovan u periodu od 13. do 17. avgusta, ali će postojati i nulti dan 12. avgusta.

Queens of the Stone Age, Calvin Harris, Placebo, Imagine Dragons , Starlight Girls, Bastille, Klaxons, Laidback Luke i Stromae čine samo 1, 09% kompletnog spiska za ovu godinu.

Organizatori su već objavili da će nultog dana festivala, 12. avgusta, nastupati Queens of the Stone Age dok će Calvin Harris svojim nastupom svečano zatvoriti festival uz vatromet 17. avgusta.

Inače, nultom danu moći će da prisustvuju samo vlasnici nedeljne propusnice koja uključuje i kamp. Kalifornijske legende biće samo jedni od izvođača, a kompletan program nultog dana biće uskoro poznat.

Imagine Dragons u nedelju su kući otišli sa Grammy nagradom za najbolje rock izvođenje, a ovog leta će morati Sziget publici da opravdaju dobijeno priznanje.

Više infromacija o ulaznicama možete pročitati na sajtu Sziget festivala.