PODELI

TERRA MULTIMEDIA VIKEND je dvodnevni umetnički i kreativno-istraživački audio-vizuelni događaj u produkciji Centra za Likovnu i Primenjenu Umetnost TERRA iz Kikinde.
U okviru prvog dana manifestacije, a četvrtu godinu za redom, publika će imati priliku da uživa u nastupima kantautora i muzičkih grupa na ovogodišnjem Festivalu Savremene Akustične Muzike -TERRA ACUSTICA.

Terra Acustica prezentuje autorsku muziku i ostvarenja muzičara koji neguju autentično stvaralaštvo i polazište bazirano prirodnim-akustičnim instrumentima koji u ovom festivalu objedinjuju muzičku i likovnu umetnost, odnosno prirodne materijale kao medijume umetničkog izražavanja (u ovom slučaju glina to jest terakota i drvo). Festival Tera akustika prvenstveno je osmišljen kako bi pomogao neafirmisanim niskobudžetnim izvođačima isključivo akustične muzike da dođu do medijskog prostora.

Žanrovsko poigravanje izvođača bluz, jazz, pop, rock, indi, funk i dr. stilizovanom estetikom, omogućava ljubiteljima različitih muzićkih pravaca da na jednom mestu i u jedinstvenom ambijentu na najbolji način dožive savremenu akustičnu muziku.

Prilikom izbora i selekcije izvođača koji nastupaju na “Akustici”, opredeljujući faktor za organizatore je “emotivnost” i komunikacija sa publikom koju autori nose, prenose i prezentuju u svojim nastupima.

TerraAcustica IV LineUp:

Katarina&Ljubica Duo /BG/-jazz
Jovanović /BG/ – americana, storytelling
Filiman /BG-NS/ – RnR, blues
6. Čulo /SM/ – šansonjerski rock
The Fandrokasch /KI/ – funk, blues tamburaši
Vanya Con Trios /KI/ – vojvodiniana, pop

Drugi dan manifestacije programski korespondira sa aktuelnim audio i video izrazom i izazovima, bogat nastupima i umetničkim sadržajima koji su bazirani na analognim, digitalnim i više medijalnim platformama i komunikacionim uređajima.

“Vizuelni audio i devijantna elektronska muzika, soundart, zvuk, performans, instalacija, videoart i druge forme i formati izražavanja ili sve ovo zajedno u jednom umetničkom izrazu, autoru ili nastupu upućuju nas u danas neverovatne mogućnosti umetničkog stvaranja i izražavanja koje smo se potrudili da vam predstavimo”, poručuju organizatori.

TERRA BEATS &MULTIMEDIA održava se na nekoliko lokacija, čije otkrivanje i sadržaje posetioci imaju mogućnost da istraže. Pored otkrivanja jedinstvenog i izuzetnog kulturno-umetničkog resursa -TERRA, želja organizatora je da podstakne posetioce u sticanju novih doživljaja i umetničkih iskustava, individualnih i zajedničkih. Umetnici koji nastupaju, na licu mesta kreiraju svoje radove i istovremno ih prezentuju publici, stim je interakcija jedinstveno, zajedničko i neponovljivo iskustvo.

Ideja organizatora u narednim manifestacijama da upotpuni ovaj odnos, odnosno omogući publici da kreira, učestvuje, asistira, nadgleda, kontroliše i sprovodi umetničke postupke na licu mesta.

Šta je Clubbing i plesna muzika danas, na velikoj otvorenoj sceni najbolje će prezentovati oni koji su ovu scenu na našim prostorima i utemeljili. Publika će moći da uživa u vrhunskim DJ nastupima.

Retrospektiva filmskih ostvarenja neponovljivog glumca, scenariste, režisera, dj, producenta, koosnivača kultne izdavačke kuće F-Communications …Quentin za koga je Tarantino mala maca…

TerraBeats and Multimedia LineUp:

Projekat //0: Stefan Jovanović, Zoran Radulović, ModernQuartet (introducing Volca Beats), Ubivae (livea act), Daniel Aleksandar Danilović (live act), Fakir DJZ, Branko Milovanović, Goldman&Furashi, Gigatron Selecta dub structure
Multimedia: Social palstic virtual gymnastics,
Filmography: Quentin Dupoieux (Mr Oizo)
Artworks: Slaviša Starčev, Zaric Abraccio

Cilj same manifestacije je prezentacija različitih oblika kreativnog izražavanja, predstavljanje kulturno-umetničku građe, produkcije i fundusa skulptura u terakoti.

Svi radovi i nastupi biće naknadno posebno publikovani prezentovani putem socijalnih mreža i drugih dostupnih kanala komunikacije.

Ulaz za sve programe je besplatan. Pokrovitelj manifestacije je SO Kikinda, bez čije podrške kao i podrške malih sponzora ne bi bilo moguće organizovati ovu manifestaciju.