PODELI

U petak 07. decembra u Crnoj kući u Novom Sadu i subotu 08. decembra u Klubu Kuglaš u Beogradu od 22h nastupiće jedan od najaktuelnijih surf bendova u evropi, Bitch Boys i domaća podrška Threesome.

Bitch Boys su prvi slovenački surf sastav, koji počinje kročiti instrumentalnim surf stazama vec 1999. Nakon 2 demo/promo albuma, koji dobijaju super recenzije na zapadu, konačno snimaju i album “…IN HEAT”, koji je prema recenzijama “najbolji savremeni surf album”. Na albumu se pojavljuje i obrada teme iz otpisanih.

Ubrzo snimaju i album “BEHIND THE HOUND DOG WALLS”, koji je snimljen za samo nekoliko sati u klubu HOUND DOG, tek 2 nedelje pre njegovog zatvaranja. Album zbog interesa stranih institucija izlazi kod DWM MUSIC, USA. Ubrzo nakon albuma slede koncerti širom Evrope a album je dobio odlične recenzije.

Nakon drugog albuma pojavljuje se i nova diskografska kuća, GOLLY GEE RECORDS, koja nudi snimanje trećeg albuma za njih. Album “RIDE THE FIRST WAVE” je treći album po redu i do današnjeg dana ostaje najduži surf album u istoriji sa skoro 79 minuta i 30 kompozicija.

Za sve vreme Bitch Boys gostuju sa svojim kompozicijama na nekih 17 kompilacija i snimaju 3 spota, između ostalog i spot za obradu sevdalinke TAMBURALO MOMČE UZ TAMBURU. Godine 2012 snimaju soundtrack za dokumentarni film KAD CRTE PROGOVORE (film o istoriji slovenačkog stripa) i soundtrack igranog filma, gde na 3 načina obradjuju kompoziciju POPCORN. Trenutno se spremaju za snimanje četvrtog albuma.

Kao domaća podrška nastupiće ekslpozivni surf-rok trio Threesome iz Beograda. Ovaj odlični trio svira surf-rok u stilu 60-ih ali ih i kombinuje sa pankom i mat rokom.

Nakon prvog EP izdanja 2010. godine, Threesome su proglašeni za najbolji novi bend od strane muzičkog portala Popboks. Osvojili su i prvu nagradu na Demofestu u Banjaluci. U oktobru 2011. izdaju prvi album Adriatica na vinilu kompakt disku, a američki Double Crown Records im objavljuje pesme na digitalnom formatu.

 

Cena ulaznice za koncert biće 250 dinara.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YT8q1u9cfX0&feature=player_embedded]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.