PODELI

Beogradski The Bite i zrenjaninski Empathy Soul Project ponovo udružuju snage i spremaju još jednu energičnu svirku za sve ljubitelje rock zvuka.

Ovog puta sviraće zajedno u beogradskom klubu Atom Live (Cara Dušana 13) 15. februara.

„Već smo ranije sarađivali sa EPS tako da znamo da će to biti jedan izuzetno kvalitetan koncert. Ovo je naš prvi zajednički nastup u Beogradu, ali verujemo da će energija biti u vazduhu i mislim da će biti pravo osveženje upravo to što smo toliko različiti bendovi. Tako da će ljudi biti prodrmani u dve potpuno različite dimenzije.“– izjavila je Julijana Vincan, frontwoman benda The Bite.

Za oba benda može se, bez sumnje, reći da su mladi i perspektivni, kao i da nikoga ne ostavljaju ravnodušnim na svojim nastupima.

The Bite je riff’n’roll bend iz Beograda sa dugim stažom. Svoj prvi demo snimak uradili su davne 2003. godine. Nakon nekoliko izmena u sastavu benda, snimaju EP „Make you mine“ 2011. godine, a trenutno je u pripremi i album. U proteklom periodu imali su vrlo uspešnu turneju pod nazivom „Bez šminke“ koja je obuhvatila dosta gradova. Nedavno su imali zapažen nastup u Budimpešti nakon kojeg je usledio dogovor o ponovnom gostovanju. Nakon završetka spota i albuma, od aprila meseca, The Bite će krenuti sa nastupima u regionu. Očekuju gostovanja na festivalima u Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Mađarskoj. Bend mnogo radi, priprema još mnogo iznenađenja tako da verujemo da će se svi koji ih vole veoma obradovati i albumu na kojem će se naći trinaest pesama na kojem gostuju razni muzičari sa vrlo interesantnim instrumentima, a bend priprema i jedan duet za koji će biti snimljen i spot. Specijalni gost u ovom duetu biće pobednik makedonskog Idola, Ivan Radenov.

The Bite ste do sada mogli da čujete u brojnim klubovima, ali i na Exit festivalu, Šumadija Festu (Kragujevac), Majskoj Gitarijadi u Požarevcu (gde su pobedili prošle godine), takođe su bili i finalisti takmičarske emisije „Live Shot 3“ 2012. godine koju organizuje novosadska televizija Kanal 9.

The Bite su: Julijana Vincan (Vocals), Igor Ilić (Bass), Milan Nejković (Drums), Mladen Vujović (Rhytm guitar) i Bojan Savić (Lead guitar).

Empathy Soul Project radi od leta 2011. godine. Za ovo kratko vreme imali su dosta klupskih i festivalskih nastupa u zemlji i jedan nastup u regionu. Posvećeni su isključivo autorskom stvaralaštvu, pesme su im na engleskom jeziku, a žanr se može okarakterisati kao mešavina alternativnog i indie rock zvuka. Svirali su kao predgrupa bendovima Neverne bebe, Galija i Goribor. Nastupali su na festivalima: Vojvodina Open (Kula), Riverbell (Zvornik), Dani piva (Zrenjanin), Šumadija fest (Kragujevac), Etno fest (Zrenjanin), Vidovdanska gitarijada (Rudovci), Mixer (Beograd) 2012, Pozitivan koncert (Novi Sad).

Empathy Soul Project objavio je svoj prvi singl i spot u decembru 2012. godine pod nazivom „All I Need“. Spot je rađen u produkciji Kanala 9 (Novi Sad) kao nagrada za osvojeno prvo mesto u trećem serijalu takmičarske emisije “Live Shot”.

ESP su: Nenad Radaković (Vocals, Guitar), Rade Radojčić (Bass, Vocals) i Predrag Papić (Drums, Back vocals).

http://www.youtube.com/watch?v=14E7gp90HoI

Početak svirke zakazan je za 22h, a ulaz će se plaćati 150 dinara.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.