PODELI

Organizatori INmusic festivala objavili su drugo veliko ime koje će, sigurni smo, privući dosta posetilaca na Jarun u junu 2014. godine.

Nakon što su nedavno potvrđen bend Pixies kao jedni od headlinera nadolazećeg INmusica 2014, stigla je i najava o jednom od najaktualnijih, najtraženijih i najcenjenijih imena današnje muzičke scene: The Black Keys.

Početkom 21. veka Patrick Darney i Dan Auerbach iznenadili su ljubitelje muzike širom sveta uzbudljivom mešavinom blues-a, country-a, soul-a, boogie-a i rock’n’rolla. Dvojica prijatelja poznaju se još od ranog detinjstva, a 1997. godine odlučili su početi stvarati muziku zajedno. Ne radi slave, ne radi novaca, nego radi muzike. Radi toga su i dan danas dvojac, a ne prošireni tročlani ili četveročlani sastav iako na koncertima uz njih sviraju prateći muzičari.

Keysi su inspirirani muzikom poput grupe Devo, Franka Zappe, bluesom, klasičnim rock’n’rollom i motownom. Vatreno krštenje live nastupa dogodilo se 2002. godine u klubovima njihovog rodnog grada Akrona, nakon čega su vrlo brzo usledili nastupi širom zemlje. Iste godine izašao je i debi album “The Big Come Up”, a već 2003. godine i drugi album “Thickfreakness”, a oba su imala odličan prijem kod kritike i publike. Inače, oba albuma su na kraju i producirana u istom podrumu gde je sve i počelo.

Već 2004. sledi treći album “Rubber Factory”. Njihova slava raste iz godine u godinu, 2005. gostuju na Lollapaloozi, pojavljuju se u popularnom showu Conana O’Briena, a baza obožavatelja, među kojima su i poznati muzičari poput Roberta Planta, Billy Gibbonsa, Thoma Yorkea i Johnny Greenwoda, povećava se rapidno. Nakon albuma “Magic Potion” pod producentskom palicom Danger Mousea, usledio je šesti album naziva “Brothers” koji je, blago rečeno, eksplodirao. Doživeo je neviđen uspeh na  i zaslužio je čak tri Grammy nagrade. Black Keysi ne prestaju raditi i već 2011. izlazi “El Camino”, nakon čega slede prvi stadionski nastupi u karijeri ovog dvojca. Album “El Camino” i hit singl “Lonely Boy” s istog albuma nagrađeni su sa sa čak tri Grammy nagrade. Ovaj bend obeležio je početak 21. veka i njihov nastup na INmusicu sigurno će se upisati u muzičku istoriju Zagreba i Hrvatske.

Praznični paketi INmusic festivala u kojem se nalazi festivalska ulaznica, majica, dve Ožujskog piva i vaučer OTP banke za ugovaranje PayPass prepaid kartice s depozitom od 100 kuna mogu se naručiti putem Tisak Media Webshopa po ceni od 329 kuna dok se regularne ulaznice mogu kupiti putem sastava Entrio po ceni od 299 kuna (troškovi transakcije nisu uključeni u cenu).