PODELI

The Dibidus će ovog vikenda svirati u zemunskom klubu Fest.

U petak, 25. januara, ponovo imate priliku da slušate pesme sa albuma „Trenerka i sako“, kao i njihove ranije radove.

Nedavno su objavili i živi album snimljen u klubu Fest. Prošle godine snimili su   i singl sa Nenom Belanom pod nazivom “Draga”.

The Dibidus je nastao na krilima “demokratskih promena” između 2000. i 2001. godine, što rezultira istoimenim albumom 2003. godine. Grupu su u tom trenutku činili Dejan Pejović – vokal , Jova Jović – gitara i Milan Sarić – bas. Zvuk benda je bio zamišljen kao fuzija onoga što su njeni članovi pre toga radili u bendovima Familija i DLM (Dejan Pejović, Jova Jović), ali svedeno na minimalne muzičke opcije uz korištenje računara. U ovoj postavi bend prestaje sa radom 2004. godine, a neke pesme sa ovog albuma dobijaju kultni status na globalnoj mreži (“Nama treba ljubav”, “Probudi se”).

2007. godine bend počinje rad na drugom albumu “Trenerka i Sako” u postavi Dejan Pejović – vokal, Jova Jović – gitara, Saša Petrov – gitara, Milan Milić – truba. Album je u potpunosti home made , zvučno i tekstualno potpuno prilagodjen srpskoj stvarnosti. Live postavu benda čine Dejan Pejović – vokal, Saša Petrov – gitara, Dejan Resanović – bas, Dejan Tomović – klavijature, i Nenad Djordjević – bubnjevi.

Ulaz će se plaćati 400 dinara.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fCv71p6z9Xg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.