PODELI

Objavljen je četvrti video singl novih makedonskih rokenrol heroja, bitolskog kvinteta The Government, pod nazivom “Razbudi me”, kojim najavljuju skori izlazak svog istoimenog debi albuma za izdavačku kuću Take It Or Leave It records.

Spot je delo članova bendovog bliskog okruženja, koje im nesebično pomaže u plemenitom naumu da kulturološki osvetle i ovaj deo mitske Makedonije, Zlatka Nikodinovskog i Tome Spasovskog. Snimljeni materijal za ovaj video rad potiče sa nastupa grupe Partibrejkers u Bitoli, na kojem su The Government bili lokalna podrška. Urađen je pod okriljem “Gnasni Deca produkcija”.

Album “Razbudi me” sadrži osam autorski kompozicija, napunjenih tekstovima sa jakim socijalnim kontekstom, inspirisanih svakodnevnim pitanjima koja muče malog balkanskog čoveka – kako živimo svoje živote kao delovi imaginarnog sistema koji nazivamo “Demokratijom”. Album sadrži iskrene i jasne poruke, nekada simbolične, nekada sarkastične, često ironične, ponekad surovo bukvalne, s jasnom namerom da dopru do što više istomišljenika.

Pet pesama urađeno je na makedonskom jeziku, dok su tri načinjene na engleskom, uz napomenu da im je jedina bitna karakteristika da prenesu poruku, bez obzira na kom jeziku. Album je snimljen u studiju  Mladinskog Kulturnog Centra u Bitoli. Za tehničku podršku zahvalni su Dimitru Zirov  Zirku, miks i mastering uradio je Goran Janevski, dok se za vizuelni koncept i grafički izgled pobrinuo Zlatko Nikodinovski.