PODELI

Jedan od najboljih novijih britanskih live bendova, The Heavy, donosi emotivni, zarazni i sjajno odsvirani soul-rock podebljan snažnom dozom hip-hopa na INmusic!

Tokom dugogodišnjeg prijateljstva i zajedničke ljubavi prema muzici, posebno prema vintage R&B-u, gitarista Dan Taylor i pevač Kelvin Swaby oformili su sopstveni bend. Pod imenom The Heavy su uz distorzirani zvuk gitare i emotivni vokal koji često podseća na Princea, zajedno sa muzičarima koji su im se pridružili počeli su da stvaraju sopstvenu muziku. Nakon nekoliko singlova, The Heavy su u jesen 2007. godine objavili debitantsko studijsko izdanje – “Great Vengeance and Furious Fire”. Odmah su oduševili pesmama koje sažimaju lepotu soula, funk ritam, hip-hop elemente kao i čvrsti zvuk garažnog rocka, a među poznavaocima muzike, album je postao instant klasik.

Uprkos sjajnom početnom uspehu, prava odskočna daska bio je njihov drugi album “The House That Dirt Built” sa singlom “How Do You Like Me Now” koji je postao globalni hit. Nastupivši u televizijskoj emisiji Davida Lettermana toliko su oduševili izvedbom te pesme da je voditelj, po prvi put u istoriji emitovanja emisije, tražio da je odsviraju ponovno. Postigavši sjajan uspeh već sa prva dva albuma, fanovi su se zapitali kako je moguće napraviti nešto bolje od toga? Odgovor je bio još emotivniji i mrvicu mračniji album “The Glorios Dead” sa snažnim rock ‘n’ soul pesmama. Sami su snimili i obavili producentski posao i tako se još dublje povezali sa korenima soul-a.

Singlom ‘What Makes a Good Man?’ još jednom su pokazali svoju briljantnost u stvaranju pesama, a isti singl osigurao im je “GOLD status” u SAD-u što je značajan uspeh za bilo kog britanskog indie izvođača. Mnoge pesme ove grupe mogu se čuti u raznim filmovima, serijama, ali i video igricama, a njihova verzija pesme ‘Doing My Time’ objavljena je na počasnom albumu Johnnyu Cashu – “Johnny Cash Remixed”.

Uskoro izlazi i novi album grupe The Heavy. S obzirom da im je prešlo u naviku da slušaocima pruže baš ono što žele čuti, očekuje se da će novi album biti jednako dobar kao i dosadašnja izdanja – ako ne i bolji! Do sada su nastupili na binama velikih svetskih festivala, a u 2016. The Heavy će, među ostalima, posetiti Coachellu, T In The Park, Latitude festival, Bestival, japanski Fuji Rock, i zagrebački INmusic festival.

Jedanaesti INmusic festival uveličaće The Heavy, Florence + The Machine, PJ Harvey, Yeasayer, Pat Thomas and Kwashibu Area Band i još mnogi drugi!

INmusic festival #11 održaće se od 20. do 22. juna 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz podršku Ožujskog piva kao powered by sponzora, kao i OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska, mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com kao i na INmusicovim društvenim mrežama.