PODELI

The National će još jednom pozitivno iznenaditi svoju publiku, ovog puta u Hrvatskoj na svoj već uobičajeni šarmantan način.
U sklopu Festivala SuperUho, The National će nastupiti nultog dana festivala 2. avgusta u sveže restauriranoj, atraktivnoj tvrđavi Svetog Mihovila, svega dva meseca nakon njenog otvaranja.
Na sedamdesetmetarskoj kamenoj uzvisini iznad starog gradskog jezgra Šibenika i lokacije SuperUho Festivala, u periodu između 15. i 17. veka, sagrađena je impozantna tvrđava Sveti Mihovil od belog tesanog kamena na mestu nekadašnjeg gradinskog punkta starih Ilira. Polaganjem prvog kamena u izgradnji tvrđave pre šest vekova rođen je Šibenik u kojem je baš The National nastupom na prvom Terraneo festivalu pokrenuo novu kulturnu revoluciju ovog grada.
Tvrđava Sveti Mihovil je potpuno restaurirana u skladu s konverzatorskim pravilima po originalnim arhiktektonskim nacrtima te je pretvorena u jedinstvenu pozornicu namenjenju kulturnim događajima na kojoj će upravo THE NATIONAL održati koncert. Iznad pozornice se uzdiže gledalište amfiteatarskog modela tako da publika jednim pogledom obuhvata pozornicu, arhipelag šibenskih ostrva i nebo iznad Šibenika.

Koncert The National na tvrđavi Sveti Mihovil biće poseban i po tome što će prvi put u Hrvatskoj biti sedeći. Inače to je uobičajena praksa ovog benda u nastupima širom sveta na što se odlučuju u posebnim prilikama koje ih inspirišu, gde vide šansu da svoj umetnički rad približe još više najvernijoj publici i uvedu ih u svoj mističan The National svet.
Broj ulaznica za nastup 2. avgusta benda The National u sklopu mini turneje po Šibeniku na tvrđavi Sveti Mihovil biće limitiran na tačno 800. Obzirom da je koncert sedeći, ulaznice će biti numerisane. Informacije o ceni ulaznica kao i mestima pretprodaje SupeUho Festival objaviće do petka 30. maja putem Facebook stranice  kao i putem medija.