PODELI

U četvrtak, 4.2. u zagrebačkom klubu Močvara od 21.30h koncert će održati američki bend The Residents.

“Ured Močvare trese groznica ispunjena ogromnim uzbuđenjem, jer smo potvrdili gostovanje jednog od najvažnijih i najkultnijih bendova svih vremena – genijalnih TheResidents, čiji nastup u Močvari već sada možemo smatrati kulturnim događajem godine”, poručuju organizatori.

Najpoznatiji nepoznati bend na svetu ili najveći marginalci rock muzike, ovaj muzičko umetnički kolektiv više od 40 godina oduševljava fanove širom sveta – ali niko i dalje ne zna ko su zapravo The Residents i ko se krije ispod maski pod kojima nastupaju.

Čak i ako niste sigurni o kome se radi, njihov zaštitni identitet “eyeball” maske i crna odela, sigurno ste zapamtili. Takva sjajna dekonstrukcija kulta ličnosti svojstvenog svetu pop muzike prisiljava slušaoca da se koncentriše isključivo na muziku i sadržaj.

The Residents su osnovani 1969. godine u San Franciscu, a prvi album “Meet The Residents” objavili su 1974. godine. Parafraza albuma “Meet The Beatles” bila je samo nagoveštaj humora i sarkazma kojim će se The Residents celim tokom svoje karijere odnositi prema pop kulturi.

Nakon više od 60 snimljenih albuma jedinstvene i doista unikatne muzike, The Residents se svakako uzimaju za prethodnike različitih žanrova kao što su punk, elektronika, techno, lounge, world music… Spadaju u krug najuticajnijih bendova, ali koji su u smislu šire popularnosti ostali u seni onih čiji su rad inspirirali, a radi se o širokom rasponu bendova, da spomenemo samo neke: Devo, Primus, Talking Heads, Ween, Mr. Bungle,They Migt Be Giants, Animal Collective, Yello, Art of Noise, Tuxedomoon, Public Image Ltd, Health,…

Na turneji u okviru koje posećuju i Zagreb, The Residents promovišu svoj poslednji album “Shadowland”, koji je ujedno i treći deo “Randy, Chuck & Bob” trilogije. Paralelno s objavljivanjem albuma “Shadowland”, u svetsku bioskopsku distribuciju pušten je film “Theory Of Obscurity: A Film About The Residents” koji se bavi dugogodišnjom karijerom, fenomenom, ali i misterijom The Residentsa. U filmu se, između ostalih, pojavljuje i Matt Groening, autor legendarnih The Simpsonsa i dugogodišnji fan, a navodno (i možda) i sami članovi benda, u što naravno niko nije siguran.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 120 KN, na dan događjaa na blagajni kluba biće 150 KN.

Ulaznice u pretprodaji potražite na sledećim lokacijama:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a