PODELI

Pesma “Believe“ drugi je singl sa nadolazećeg četvrtog albuma, simbolično nazvanog “No. 4”, jedne od najzanimljivijih slovenačkih grupa.

Pesma govori o čoveku koji se izgubio u svetu bez vrednosti i morala, o traženju vere i samog sebe. U teškim momentima moramo da verujemo u ljubav koju dajemo i primamo“, objašnjava Kevin Koradin, autor, pevač, gitarista i vođa grupe Tide.

Za novi single, koji se može besplatno preuzeti sa Facebook strane grupe (http://on.fb.me/QmOVU7), Tide su pripremili i spot koji će uskoro biti prikazan.

Pre “Believe“ slovenačka četvorka plasirala je “Riot Act”, prvi singl sa novog albuma koji će se u prodaji pojaviti 22. oktobra. Pomenuti single dostupan je za free download sa regionalnih MTV sajtova (http://bit.ly/LEQPyM).

Priča o grupi Tide počela je sada daleke 1998. godine u Holandiji, gde je Kevin Koradin živeo i radio do 2005. U povratku u Sloveniju Koradin, pevač i gitarista Tide, sa sobom je poneo i kompletan materijal za prvi album “Seven Days”. Drugo ostvarenje, “Nothing to Lose” (2007), takođe je kreirano u Holandiji. Tokom leta 2009. Tide su objavili eksperimentalni, treći po redu album nazvan “Regeneration”, koji je svetlost dana ugledao pod etiketom nemačke izdavačke kuće Antstreet Records.

Pored Kevina Koradina, glavne kreativne snage benda, u postavi su i Matej Batelic (bas gitara), Tine Čas (gitara) i Blaž Sotošek (bubnjevi).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.