PODELI

Godišnjica jedne od retkih domaćih televizijskih rokenrol emisija, Megafon Music, obeležena je u Arena Fun Factory u kragujevačkoj Plazi u petak, 27. marta.

Koncertni prostor je bio rasprodat nekoliko sati pre početka i čini se da je Arena bila pretesna za line up koji je Megafon tim okupio na obeležavanju treće godine rada.

Binu je delilo šest izvođača, a između njihovih nastupa voditelj programa, inače i voditelj emisije Megafon, Laki Lazarević najavljivao je kategorije i imena nagrađenih kao presek sezone.

Nagrade u kategoriji “Doprinos Rock kulturi” su dobili: Marko Ristić (Nocturne magazin/media, Zamrznuti tonovi) i Miki Radojević (autor zbirke pesama „Olovke izlomljenog srca“, frontmen bendova Six Pack/Čovek Bez sluha).

Za najbolji singl sezone izabrana je numera “Rekla je” sve popularnijeg sastava Ničim Izazvan. Proteklu sezonu je obeležio i novi album grupe Van Gogh, koji je Megafon music proglasio za najbolji u konkurenciji novih izdanja.

Svake godine na sceni se pojavi niz novih bendova. Ove je definitivno u prvom planu noise pop sastav Artan Lili kome je Megafon Music dodelio nagradu za najbolji spot.

Svakako, uz dodeljene nagrade, publika je najviše uživala u šarenolikom muzičkom programu. Nastupili su: Iveza and Elements, AmanZaman, Irish Stew, Ničim Izazvan, Six Pack i Deadly Mosh. Žanrovski vrlo šarenolik line up (rock, pop rock, ska, punk rock, heavy, electro rock) propratilo je oko 500 posetilaca iz celog regiona.

Detalje sa Megafon music live-a možete pogledati u stotoj emisiji Megafon Music koja će biti emitovana , a urednici potom nastavljaju sa hit deset listom, a samim tim i odabirom najiteresantnijih ostvarenja savremene rock kulture u četvrtoj sezoni.

Milan Savić

Foto: Laki Lazarević