PODELI

Nakon uspešno realizovane i izuzetno posećene Konferencije Women in IT 3 Udruženje Biznisnova – centar za proaktivno poslovanje organizuje treći po redu Ignite događaja u Novom Sadu 08. decembra sa početkom u 19h u Startit centru Novi Sad (Ulica Miroslava Antića 3). Ulaz je slobodan.Tema ovog događaja će takođe biti Women in IT pod sloganom “Program mog kompjutera”. Gledaoci će imati prilike da čuju iskustva nekoliko zanimljivih i inspirativnih govornica koje su se profesionalno ostvarile u industriji Informacionih tehnologija.

Ignite je globalni pokret držanja brzih i kratkih prezentacija sa ciljem da inspirišu i predstave nove ideje publici u neformalnom okruženju. Ignite je, kao pokret, odnosno događaj, prvi put održan u Sijetlu 2006. godine. Za veoma kratko vreme postao je internacionalni fenomen. Danas se ovaj brz i dinamičan način prezentovanja ideja praktikuje u više od 100 gradova širom sveta – svuda po istim jednostavnim pravilima: svako ima pravo da se prijavi kao učesnik Ignite-a; prezentacije traju po 5 minuta; svaka prezentacija se sastoji od po 20 PowerPoint slajdova; slajdovi se automatski smenjuju na svakih 15 sekundi; a prezenter nema kontrolu nad menjanjem slajdova.

Prvi Ignite u Novom Sadu je održan u maju 2016. godine na temu preduzetništva i pod sloganom “Učiniti nemoguće mogućim” dok je drugi Ignite Novi Sad održan u septembru 2016. godine na temu aktivizma i pod sloganom “(Ne)biti isti – biti poseban”.