PODELI

Nakon završenog albuma obrada pesama sa prostora nekadašnje SFRJ pod nazivom „Ex“, Trigger sprema nove autorske pesme.

Sledećem albumu će prethoditi nekoliko singlova, a bend planira da u većini pesmi ima i gosta.

Prva pesma koju će publika imati priliku da uskoro čuje je „Ne hrani ljudoždere“ u kojoj gostuje Darko Živković, frontmen hardcore/groove metal sastava Downstroy, koga publika zna po ubedljivom i agresivnom vokalu.

Downstroy je između ostalog, kao pobednik Metal Battle takmičenja, prvi bend sa ovih prostora koji je nastupio na prestižnom internacionalnom Wacken metal festivalu, a iza sebe ima album „One Size Fits All“. Publika ih zna kao jedan od domaćih bendova sa najubedljivijim živim nastupom.

Trigger ovom prilikom otkriva i još jednog specijalnog gosta. U sledećem singlu koji sa Milenom Branković će vokalne dužnosti podeliti Marko Matijević Sekul, pevač i lider hrvatskog benda Manntra.

Manntra, započeta kao projekat članova Omega Lithium, je za kratko vreme uspela da skrene puno pažnje na sebe muzikom koja kreativno meša industrial metal sa etno zvucima, kao i odličnim muzičkim video spotovima

Oba singla će predstaviti Trigger u zvučno agresivnijem izdanju u odnosu na pesme sa prvog albuma „Ljubav“, a bliže muzičkom izrazu koji je odlikovao pesme sa albuma „Ex“.

Prema rečima članova, ovaj put je muzika manje atmosferična, a više gitarski bazirana, dok su elektronski zvuci i dalje prisutni, ali su u drugom planu. Takvoj muzičkoj promeni je delimično kumovao i odlazak dugogodišnjeg klavijaturiste benda Marka Antonića, zbog čega Trigger za sada koncertno funkcionišu kao četvorka.

Za pesmu „Ne hrani ljudoždere“ je trenutno u izradi lyric video, pa se očekuje da će publika moći da u celosti čuje zašto hraniti ljudoždere nije baš najbolja ideja tokom prve polovine marta.

Video Teaser za pesmu „Ne hrani ljudoždere“:

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.