PODELI

U okviru serijala koncerata kamerne muzike, u petak 1. novembra u Kulturnom centru Vojvodine “Miloš Crnjanski”, koncert će održati trio “Noster modus”.

Posle završenih studija 2008. godine, s namerom da neguju kamerni zvuk i ljubav prema muzici, Marta Dragaš (violina), Milica Svirac (violončelo) i Marina Rajnović Babović (klavir) odlučile su da osnuju klavirski trio. Ansambl je prvobitno nastupao pod nazivom „Modiljani trio”, sve do septembra 2011. godine, kada su članice odlučile da promene njegov naziv u „Noster modus”.

Sve tri umetnice održale su brojne koncerte i učestvovale na različitim festivalima u zemlji i inostranstvu. Do 2012. godine, „Noster modus” je sarađivao sa eminentnim profesorima kamerne muzike u Srbiji i inostranstvu, kao što su: Timea Kalmar (Srbija), Vladimir Ogarkov (Srbija), Frideman Vaigle (Nemačka), Natalija Prišepenko (Nemačka).

Klavirski trio „Noster modus” čula je publika u Pančevu, Zrenjaninu, Rumi i Novom Sadu. Nakon višegodišnje pauze, članice ansambla odlučile su da obnove saradnju 2019. godine.

Ulaz je besplatan.

Program:
D. Šostakovič: Klavirski trio br.2
(I Andante; II Allegro con brio; III Largo; IV Allegretto)
N. Kapustin: Klavirski trio, op.86
(I Allegro molto; II Andante; III Allegro giocoso)