PODELI

U petak, 26. oktobra u 19 časova u galeriji Kuće Vojnovića biće otvorena izložba radova tri autorke Tijane Kojić, Stefanije Ilić Mihajlović i Milice Lazarević.

Projekat, odnosno izložba, nosi naziv „Troumljenje“.

Izložba će za posetioce trajati do 09. novembra 2012. 

Kako samo ime kaže, projekat obuhvata tri različita „promišljanja“ i tri različita pristupa u korišćenju likovnih sredstava a na istu temu, na temu figuracije.

 

 

Tijana Kojić diplomirala je 2011. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku Konzervacija i restauracija slika. Zahvaljujući izuzetnim rezultatima tokom školovanja, bila je stipendista grada Beograda i Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka. Sada je stipendista Fonda za mlade talente „Dositeja“. Do sada je imala više od dvanaest nagrada i priznanja i preko sto grupnih internacionalnih izložbi.

 

Stefanija Ilić Mihajlović rođena je u Kragujevcu 1983. Diplomirala je na fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2011. godine. Zahvaljujući izuzetnim rezultatima tokom školovanja bila je stipendista Fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka i stipendista Fonda „Dragoslav Srejović”. Učestvovala je na brojnim izložbama i nekoliko istaknutih kolonija i projekata, među kojima se posebno ističe i rad u sferi filma (kostimograf na igranom filmu “Dašak”, koji je osvojio više internacionalnih priznanja).

 

Milica Lazarević rođena je u Halmstadu, Švedska 1988. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek zidno slikarstvo, kao studenta generacije 2011. Zbog izuzetnih rezultata tokom školovanja, bila je stipendista republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka. Dobitnica je nagrade car Konstantin grada Niša za doprinos u kulturi. Do sada je realizovala dve samostalne izložbe u Beogradu (FLU, DKSG) i učestvovala na više grupnih izložbi kao i likovnih kolonija.

Ulaz na izložbu je slobodan.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.