PODELI

U Čačku je danas u  Domu kulture održana konferencija za novinare povodom organizacije predstojećeg dočeka srpske nove godine.

Konferenciji su prisustvovali direktor Doma kulture, pomoćnik gradonačelnika, Aleksandar Dačić i predstavnici bendova koji će nastupati na dočeku – Bora Đorđević (Riblja Čorba) i Mićo Belić, (gitarista, Za Dž).

Aleksandar Dačić naglasio je da mu je izuzetno drago što će se na bini pojaviti čačanski muzičari, poput iskusnog i legendarnog frontmena Bore Đorđevića i poput mladih čačanskih rokera iz benda Za Dž.

Bora Đorđević skrenuo je pažnju prisutnima da je retkost proslava srpske nove godine po trgovima, te da mu je drago što je Čačak održao tu tradiciju, a da ove godine Čačani nisu usamljeni jer će doček pravoslavne nove godine organizovati i Novi Sad i Kruševac.

Bora se osvrnuo na završnicu protekle godine i rekao da postoji još jedan Čačanin koji pored Čorbe puni Arenu, da je to Točak i kroz šalu dodao: “Čačani drže primat u Areni”. Obećao je preko dva sata programa Riblje Čorbe, tokom kojih će svirati stare hitove i nove numere. Obzirom da će Akva tim raditi produkciju, publiku očekuje i odličan zvuk.

U nedelju će se grupa Riblja Čorba već u popodnevnim časovima družiti sa Čačanima. U Time Out-u će se prodavati majice “Uzbuna” od 13h, a na poklon uz majicu će se dobijati i CD.

Bora je još dodao da mu je veoma drago što će i mlade rokerske čačanske snage nastupati sa Ribljom Čorbom.

Mićo Belić se potom kratko obratio rekavši da je bendu Za Dž čast da nastupaju ispred Riblje Čorbe i izrazio zahvalnost organizatorima za ukazanu priliku. Takođe, otkrio je prisutnima da je u pripremi i album benda Za Dž.

Pitanja novinara su uglavnom bila usmerena ka finansijskoj konstrukciji događaja, ali i nekim davnim prošlim vremenima koja Boru vezuju za Čačak.

Bora je otkrio da posle Arene, Riblju Čorbu najverovatnije očekuje nastup u Londonu, kao i da bi trebalo da da intervju za renomirani Classic Rock časopis. Kroz osmeh je prokomentarisao da sve to dolazi tek sada kada ima šezdeset godina, a mi bismo dodali bolje ikad nego nikad.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.