PODELI

Nakon kompilacijskog vinila ”Kurcem do vjere/Thank You Lord”, svojevrsnog službenog zapisa dosadašnjeg pozorišnog i koncertnog delovanja, Let 3 je od zaborava spasio svoju preteču – Let 2.

Album nosi naziv “Punjeta” po novom singlu koji je objavljen u maju. “Punjeta” je nastala na temeljima Leta 2, sa delom teksta napisanim početkom 80-tih, dorađivana sledećih 30-ak godina, sa refrenom i aranžmanom iz aktualne 2013. godine.

Postavu benda Let 2 činili su Damir Martinović Mrle koji je pre toga delovao u projektu Struktrune ptice i bendu Termiti, Zoran Prodanović Prlja koji je prva scenska iskustva skupljao u Umjetnicima ulice, bubnjar Berislav Dumenčić Kiko iz Termita i gitarista Mladen Vičić Ritchie koji je svirao u Parafima.

Svojevrsni konceptualni momenat bend je ostvario uvrštavanjem novog singla ”Punjeta”, sa delom teksta iz opusa Leta 2 odnosno pesme ”Gomile umiru glasno”.

Dokaz je to, bend smatra, da smo tu gde jesmo i ne pomičemo se s jedne točke. Pankerska reakcija na stanje s početka 80-tih, isti je glas koji artikulira i današnje, nepromenjeno stanje.

”Punjeta” je upravo iz razloga zaokruživanja celog procesa izbegla uvrštavanje na nedavno objavljeni vinil ”Kurcem do vjere /Thank You Lord”, te je svoje mesto smisleno našla na upravo objavljenom, istoimenom albumu Leta 2.

Da se radi o posebnom materijalu, ključnom i za nadolazeću karijeru, koji je vredilo prirediti za širu javnost, dokazuje i činjenica da su neke od pesama iz razdoblja Leta 2 nastavile svoj aktivan život kroz Let 3, poput ”Sam u Vodi” i ”Ne trebam te”.

Bogato pozorišno delovanje popunjavalo je vreme između objava službenih albuma Leta 3. Tako je Zoran Prodanović Prlja sudelovao u predstavama ”Pilad”, ”Jazz”, ”Marš”, ”Pijani proces”, ”Baba Yaga je snijela jaje”, sve u režiji Ivice Buljana. Zajedno s Damirom Martinovićem Mrletom učestvovao je u predstavama ”Fedra” i ”Kiklop”.

Mrle je trenutno angažovan u predstavi ”Rekvijem za organe” u režiji Senke Bulić, priprema ”Knjigu o džungli” u Banjoj Luci, a iza sebe ima brojne angažmane u predstavama ”Ježeva kućica”, ”Pozdrav Europi; Radio Kundera”, i učestvovanje u predstavljanju Hrvatske na Venecijanskom bijenalu komponujući muziku za projekt ”Između sustava/In between”.

Album “Punjeta” u prodaji je od ove nedelje, a izdao ga je “Dallas Records”.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.