PODELI

Zahvaljujući pobedi na konkursu „Tvoja pesma“, novosadski sastav Gift je snimio i objavio novi album „U senci grada“.

Bend Gift važi za neprevaziđenu regionalnu cover senzaciju. U toj „ulozi“ bend neguje sofisticiraniji zvuk izvođača iz osamdesetih godina prošlog veka. Tokom proleća bend je objavio dupli singl na kom su se našle pesme „ Displej “ i obrada hita Josipe Lisac „Gdje Dunav ljubi nebo“. Radeći na budućem albumu članovi grupe Gift, na čelu sa harizmatičnim Jovanom Matićem (aka Joca Ajkula), su se fokusirali na autorske pesme u želji da se svojoj publici i na nastupima predstave u novom svetlu.

„Naš novi album je riznica raznolikih raspoloženja, koja se ni manje ni vise, očitavaju na licima ljudi – vernih fanova, koji prate naše koncerte. Inspirisani njihovim unutrašnjim i spoljašnjim izrazima posvećujemo ovaj niz od jedanaest pesama, upravo našoj publici koja ume da voli, živi i doživljava muziku sa nama,“ izjavio je Jovan.

Album „U senci grada“ predstavlja atraktivan skejterski video spot (doprinos udruženja „Street Wise“), za letnju pesmu „Grad u senci“, koji možete pogledati na YouTube kanalu benda. O novom singlu Jovan Matić kaže:

„Pesma bi trebala da bude inspiracija za ljude slobodnog duha, koji su spremni da zgrabe priliku i oslobode se. Letnji zvuk i gruv daje osećaj laganosti i lako budi želju za plesom i prisnošću, za pokretom i slobodom. Ova pesma je poput medijuma između stvarnosti i senki. Bend okida varnice kojima, kao blicem, osvetli šta se to dešava u senkama grada.“ 

Skrećemo vam posebnu pažju da je album grupe Gift od 6. avgusta dostupan na svim striming servisima ali i na CD formatu. Posetite MACOMSTORE prodavnice, poručite na mascom.rs ili kupite na sledećem nezaboravnom koncertu benda Gift.