PODELI

Udruženje „Četiri“ je umetničkii „uradi-sam“ kolektiv čiji je osnovni cilj da u svom prostoru kroz umetničke izložbe, predavanja, muzičke i eko radionice poveže u jednu celinu rasute delove kulturne scene u Srbiji.

Četiri umetnika koji funkicionišu u različitim sferama od likovne preko muzičke pa i do pisane umetnosti pokušavaju da pokrenu kulturnu scenu u Novom Sadu i daju prostor umetnicima ali i ljudima koji su željni kulture, umetnosti ali interesantnih aktivnosti.

U prostoru koji se nalazi u Dunavskoj 13, umetnici mogu na bazi učlanjenja u prostorijama udruženja izlagati i prodavati svoje radove.

Otvaranje prostora je 6. avgusta od 18 do 22h, uz izložbu Damira Pavića – Septika, „Septic Art“, umetnika iz Subotice, a tada će se ujedno održati i promocija samog udruženja „Četiri“.

Damir Pavić – Septik opčeo je sa objavljivanjem ilustracija u Subotičkom fanzinskom prvencu punk & hardcore orijentacije „ZAŠTO BAŠ MI?“ 1985 godine.

Urbanu punk komunu HARMONIJA HAOSA (1990-1993) i istoimeni bend koji je aktivno delovao do 2002. godine, a sporadično do današnjih dana. Preferira tanku i jasnu haotičnu liniju, čistu ili u kombinaciji sa bojama, lakom, šminkom, u izvoru ili kolažu, rekurentnom docrtavanju, precrtavanju ili metamorfozi samih radova. Ne koristi digitalne efekte.

Autobiografiju Damira Pavića – Septika možete pogledati na internet stranici http://septicart.deviantart.com/

111_watchers_2__septic_art_2011_by_septicart