PODELI

Prodaja ulaznica za FEST koji će biti održan od 22. februara do 3. marta, počeće u petak, 1. februara, na blagajnama dvorana gde će, pod pokroviteljstvom grada Beograda, biti održana 41. međunarodna filmska smotra, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je navedeno, karte za sve projekcije prodaju se po ceni od 150 do 350 dinara, izuzev ulaznica za svečano otvaranje u centru “Sava” koje su 500 dinara. Organizatori ističu da od 1. do 7. februara važi popust od deset odsto na komplet karata, a filmovi će, osim u “Sava centru”, biti emitovani u Domu omladine, Dvorani kulturnog centra i prvi put u rekonstruisanom bioskopu “Fontana” na Novom Beogradu.

Proslavljeni američki glumac Majkl Medsen otvoriće 41. Međunarodni filmski festival u Beogradu, FEST i biće počasni gost Story FEST Party-ja, zabave povodom otvaranja festivala. U saopštenju je navedeno, ovogodišnji Fest obeležiće izuzetno bogat program koji karakterišu najveća svetska rediteljska i glumačka imena i trenutno najaktuelniji naslovi.

Festival će, kao što je to već tradicija, otvoriti film nagrađen Zlatnom palmom“Ljubav”, Mahaela Hanekea, koji je istovremeno i kandidat za Oskara u više kategorija, između ostalih i za najbolji film i režiju. Manifestaciju će zatvoriti novi film Gorana Markovića “Falsifikator”, što će ujedno biti i svetska premijera, istaknuto je u saopštenju.

Nakon deset godina pauze na ovogodišnjem FEST-u gledaćemo novi film Bernarda Bertolučija, “Ja i Ti”. Iako u poznim godina Bertoluči ostaje veran svojim interesovanjima, i dalje ga inspiriše burni unutrašnji život mladih čime se i ranije bavio u “Sanjarima”, “Ukradenoj lepoti”, pa čak i u filmovima kao što su “20.Vek”, “Poslednji kineski car” ili “Mali Buda”. Ovaj film bavi se usamljenošću, razočaranjima, unutrašnjim borbama i snovima dvoje mladih. Ovo je prvi njegov film na italijanskom jeziku nakon trideset godina. Film je i snimljen u Italiji, sa italijanskim glumcima, što je nešto što je želeo već duže vreme.
“Iako imam 70 godina i dalje me intrigiraju mladi karakteri i izazov mi je da u filmu prikažem njihovu vitalnost i radoznalost. Zaista sam imao osećaj da vidim kako Jacopo Olmo (glavni lik) odrasta tokom deset nedelja snimanja ovog filma”, kaže Bertoluči.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.