PODELI

U subotu 9. novembra u prostoru Studentskog kulturnog centra Novi Sad “Fabrika”, u organizaciji Antifašističke akcije Novi Sad, održaće se manifestacija pod nazivom “Ulice protiv fašizma”.

Manifestacija će biti otvorena u 16 časova tribinom na kojoj će tema biti „Desni ekstremizam i antifašistička borba u Rusiji“, a nakon toga biće predstavljena muzička kompilacija „Zajednička borba“.

“Početkom novembra 2012. godine za nama, finaliziran je rad na, za ovdašnje standarde, posve neobičnom muzičkom izdanju. U pitanju je kompilacija pod nazivom „Zajednička borba“, koja u formi cd-a sadrži 23 muzičke numere bendova i izvođača sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Ono što ovo muzičko izdanje čini specifičnim, jeste to što je ono nastalo kao zajednički poduhvat antifašističkih grupa sa područja čitave nekadašnje SFR Jugoslavije i što je, po prvi put, na jednom mestu okupilo muzičare sa jasnim antifašističkim svetonazorom iz gotovo svih država nastalih na eks jugoslovenskom prostoru. Samim tim, ona predstavlja puno više od same muzike. O ovom zajedničkom poduhvatu antifašista sa prostora bivše Jugoslavije govoriće aktivisti AFA NS.”

Nakon tribine i promocije kompilacije u 17:30 biće prikazan dokumentarni film “IVAN: Sećanje na našeg druga”(Ivan. In Memory Of Our Friend).

 “Dokumentarni film o Ivanu Kuhortskoju, neformalnom lideru moskovske antifa scene koji je ubijen u novembru 2009. godine. Ko je bio on, kakva je bila njegova uloga u formiranju nezavisne moskovske punk i hardcore scene, intervjui sa prijateljima i porodicom, arhivski materijali i poslednji intervju koji je Ivan dao. U filmu učestvuju Ivanovi roditelji i prijatelji iz bendova Distemper, Tarakany! , NAIVE, Purgen, Stage Bottles, Brigadir, 210 , What We Feel, Give em the Gun, Diagens, Crowd Control. Čitav film je benefit za porodicu pokojnog Ivana koja je u teškim finansijskim problemima.”

Posle filma očekuje vas koncert koji će početi u 20 časova na kom učestvuju:

20:00 – Bomber (Novi Sad)

20:45 – Concrete Worms (Beograd)

21:30 – Kiša Metaka (Split)

22:30 – Gipsy Mafia feat Braća Blackvootric (Zrenjanin)

23:30 – What We Feel (Moscow)

Ulaznice se prodaju 9.11. u Fabrici, po ceni od 300 din. do 20h. Cena posle 20h je 400 din.