PODELI

Nakon izuzetnih nastupa u Fabrici gde je održan njegov prvi solo koncert u Srbiji, Damir Urban – jedan od najznačajnijih i najkaratkerističnijih hrvatskih rok muzičara u poslednje dve decenije, vraća se u Novi Sad.

Sjajni live nastupi na kojima publika uvek željno iščekuje nova Urbanova muzička remek dela dokaz su veličine ovog harizmatičnog umetnika. Damir Urban će sa svojim bendom održati solo koncert u subotu 26. aprila u Klubu SKCNS Fabrika u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Urban&4 će uskoro objaviti novi singl i Novosađani će biti među prvima koji će singl moći čuti, a tu je i neizbežni deo repertoara sa prethodnih albuma.

Karte za ovaj koncert mogu se nabaviti od utorka 18. marta u CD Šopu Mungos ( Zmaj Jovina 2 pasaž). Cena ulaznica u pretprodaji će iznosti 600 dinara, a na dan koncert 800 dinara.

Kako je to izgledalo na prethodnim nastupima govori i jedan od izveštaja sa prethodnih koncerta u Fabrici:

“Dočekan velikim aplauzom, Urban i njegov prateći bend započeli su dvosatno zadovoljstvo za veliki broj prisutnih. Smenjivale su se nove i stare pesme, a publika tokom celog koncerta nije štedela svoje glasne žice. Upijali su svaki ton, svaki zvuk, svaki glas. Od Urbana dobiješ tačno ono što tražiš od njega. U tome je njegova moć. Odnos publike i njega najbolje bih opisala rečenicom iz pesme Kornjača “Kao da smo jedno tijelo… “. Velike hitove “Budi moja voda” i “Mjesta za mene” publika je maltene otpevala sama. Bio je ovo koncert prepun pozitivne energije, neobjašnjivih emocija koje su kružile Fabrikom. Tri sata kvalitetnog programa. Novosađani koji su poznati po tome što ih je teško “pokrenuti” sinoć su nadmašili sami sebe. Zaista je bilo čisto uživanje prisustvovati jednoj večeri kakva je bila sinoć.” Andrea Magazin

A kako je to bilo na poslednjem koncertu Urbana & 4 u februaru prošle godine, i šta možete da očekujete od koncerta u aprilu, pročitajte u našem izveštaju.