PODELI

Ove nedelje, nakon još tri četvrtfinalne večeri, znaće se svi polufinalisti Belgrade Demo Fest Live.

Veliki broj sjajnih ideja i talentovanih muzičara, želja za usavršavanjem i nesebična kolegijanost obeležilii su dosadašnji tok ove manifestacije, sa čime se složio i predsednik žirija Branimir Lokner.

“Belgrade Demo Fest Live potvrđuje još jednom da domaća muzička scena obiluje dobrim i kvalitetnim novim sastavima. Kriza autorstva ne postoji, a raduje voljni element kod većine aktera da pruže maksimum, i pokažu koliko im je stalo da se izbore za svoje mesto pod suncem. Pokazuje se ispravnom odluka organizatora da manifestacija ima više faza, jer to je ujedno i najbolji način da grupe što više sviraju, a samim tim i među sobom razmenjuju iskustva”, istakao je Lokner.

Četvrfinale se nastavlja u četvrtak 31. maja nastupima bendova Knap, Sivi, Armuši i Došli smo da sviramo, potom sledi svirka u subotu 1. juna kada će nastupiti Meda Vuk i Sandokan, Zvučni Zid, Morbid Cow, Scarlet Dust i Black Joker, dok će poslednje četvrfinalno veče svirati Alitor, Himera, Jelizaveta Bam i Regulator.

Nastupi u okviru četvrfinala održavaju se u klubu Blue Moon (Zmaj Jovina 4, Beograd), uz besplatan ulaz za sve posetioce.

Tri polufinalne večeri održaće se 13, 14. i 15. juna u klubu Danguba, a plasman su do sada obezbedili sastavi Helm, Uzemljenje, Neke Face, Infinity, Hadži Prodane Duše, Marienfeld, Ućuti Pas, Centralna Aktivnost, Young Husbands, Bas i Stega. Žiri će od svih trećeplasiranih sastava odabrati dva koja će takođe nastupiti u polufinalu.

Veliko finale zakazano je za 23. jun u bašti KST-a.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.