PODELI

Koncert Robija Vilijamsa u Beogradu – TRUE or False? – ovako je počela priča o dolasku velike svetske pop zvezde, Robija Vilijamsa u Beograd, a završila se spektakularnim koncertom na Ušću.

Zanemarićemo raspravu da li se Robiju omaklo da kaže “Zagreb, dobro veče” jer to nije rekao, a oni koji ne umeju da uživaju u njegovoj pojavi, stilu, nastupu i pevanju i kojima je preča tabloidna objava od ozbiljnih reportaža nek se bave ovom temom :).

Vladala je pomama za ulaznicama, kapacitet prostora je proširen zbog velikog interesovanja, a njegov koncert bio je uvertira u EXIT avanturu s obzirom da su ga organizovali EXIT festival i Sky Music. I sve je i proteklo u tom znaku uz uvodni deo kada su nastupali Perpetuum Mobile, Bojana Stamenov i učesnici X faktora koji su prevali hitove zvezda koje će nastupati na EXIT festivalu u Novom Sadu i Sea Dance festivalu na plaži Jaz u blizini Budve.

Fenomenalni 2 Cellos polučasovnim nastupom zaokružili su uvodnu priču događaja koji smo sa nestrpljenjem čekali. Žurku posle koncerta na Ušću nastavili su nemački DJ i hitmejker Tom Novy  i grčki DJ George Tsilipakos što smo morali da preskočimo jer bismo prespavali četvrtak i dobili neopravdani na poslu :).

Oko 21.40h krenulo je skoro dvočasovno putovanje kroz solo karijeru Vilijamsa koji je svoje početke zabeležio u boy bendu Take That. Pojavio se elegantno obučen u crnom fraku neobičnog dizajna i sa osmehom na licu i šou je mogao da počne uz pesmu po kojoj turneja nosi ime, “Let Me Entertain You”!

Vidno uzbuđen zbog svoje popularnosti u tamo nekoj maloj Srbiji, iskoristio je momente između pesama da zbija šale na svoj račun, da se predstavi mlađoj generaciji upoznavajući ih sa detaljima svoje karijere, ali i da iskaže svoje oduševljenje, da se izvini što nije ranije došao i da obeća da će dođi ponovo što je pre moguće.

“Srbijo, predivna si! Ja sam tvoj! Ispričaću celom svetu za sve vas”, reči su kojima je verovatno “kupio” sve prisutne jer je zvučao vrlo ubedljivo i  sve emocije koje je pokazivao sigirno nisu bile deo programa već vrlo iskrene.

Iako je kiša padala tokom cele večeri to ga nije sprečilo da veći deo koncerta bude na kiši, što bliže publici i da ostvari što bolji kontakt.

Neki momenati bili su zaista bili dirljivi kao što je izlazak njegovog oca na binu. Pete Conway prati ga na celoj turneji i sa svojim sinom otpevao je pesmu “Better Man”  u toku kratkog akustičnog seta tokom kojeg je Robi svirao gitaru. U ovom setu otpevao je i uspavanku „Twinkle, Twinkle Little Star“ koju je njegova ćerka zahtevala da izvede na koncertu u Srbiji.

EXIT_PHOTO_TEAM_MARKO_RISTIC_2

U jednom momentu pao je na kolena i poklonio se publici nakon horski otpevane pesme “The Road to Mandalay”. Pored ostalih velikih hitova “Rock DJ”, “Feel”, “Supreme”, “Come Undone”, “Candy” i brojih drugih, Robi je pevao i nekoliko pesama grupe Queen, a bis je otpočeo jednom od najboljih njihovih pesama „Bohemian Rhapsody“ i zatvorio svojim pesmama “Angels” i „She’s the One“.

Po izveštaju organizatora koncertu je prisustvovalo oko 33 hiljade ljudi iz Srbije i regiona. Ušće je bilo prepuno, kao i naša srca nakon ovog koncerta.

Robi Vilijams zna znanje, što bi se reklo. Harizmatičan je, pored toga što odlično peva, odlično komunicira sa publikom, ume da napravi istinski šou od svog nastupa. Dobar deo koncerta bio je bos. Presvlačio se dva puta tokom nastupa (ako to ikoga zanima), ali ne mogu da ne primetim da voli sve što šljašti, kostimi su mu puni takvih detalja i zlatnih motiva. Ume čovek da uživa u milionima koje poseduje.

Uz sebe ima odličan prateći bend i vrhunske prateće vokalistkinje koju su ujedno i vrlo seksi, pa verujem da je muški deo publike uživao u pogledu jer ženska srca bila su, naravno, rezervisana za Robija. Izmamio je mnogo uzdaha 17. juna na Ušću.

Nadam se da će ispuniti svoje obećanje i doći ponovo kao i da će promovisati našu zemlju kako je obećao, a nama ostaje da se spremamo za nastavak EXIT avanture koja nije mogla bolje početi.

Tekst: Ivana Jovanović

Foto: Marko Ristić (EXIT photo team)