PODELI

0d 28. do 30. jula, užički Veliki park će biti brojnih posetilaca osmog Park festa. I dok teku pripreme za festival, jedan od organizatora, Srđan  Nedeljković, otkrio je detalje o festivalu, Užicu kao i ponekim novitetima koji očekuju posetioce festivala.

Do početka 8. po redu PARK FESTA ostalo je još par meseci, kakva je atmosfera među organizatorima?

Srđan: S obzirom na to da svake godine nakon završetka festivala počinjemo sa organizacijom sledećeg i da smo u celu ovu priču ušli iz čistog entuzijazma i ljubavi prema svom gradu i prema rock and roll-u, nastavljamo i ove godine sa jasnim ciljem, a to je da ove godine bude još više posetilaca nego prethodnih godina, a mi obećavamo da ćemo sadržajem opravdati njihova očekivanja. Atmosfera koja vlada svake godine u našem timu je takva da se trudimo da pre svega logistički jako ozbiljno i odgovorno pristupimo realizaciji, kako bi svi oni koji dođu na festival bili zadovolji i kako bi sa sobom poneli pozitivne utiske. Takođe, svake godine osluškujemo potrebe i želje naših posetilaca i drago nam je što veliki broj onih koji su svoj dolazak najavili na PARK FEST ove godine, dolazi na osnovu dobrih preporuka od publike koja je već bila deo našeg festivala.

Pored muzike, šta još mogu da očekuju posetioci festivala ove godine?

Srđan: Ono što naš festival izdvaja od drugih, osim naravno jedinstvenog ambijenta, svakako su raznovrsni sadržaji koji posetiocima festivala boravak kod nas čini nezaboravnim. I ove godine ćemo se potruditi da publika osim u bogatom muzičkom programu uživa i u ostalim interesantnim aktivnostima, kao što su: Užički megdan, after parti na Rajskim otocima i još mnogo toga, ali to neka ostane iznenađenje za naše posetioce.

Interesovanje za PARK FEST iz dana u dan raste, kako u Srbiji, tako i u regionu i inostranstvu. Da li kamp kapacitivno odgovara zahtevima posetilaca?

Srđan: Svake godine smo proširivali kapacitete kampa zbog velikog broja posetilaca u istom, a zbog velikog interesovanja publike ove godine već u prvih nekoliko dana po objavi da će kamp biti besplatan kao i do sada, 70 posto kapaciteta je već bukirano, pa ovim putem poručujemo da požurite i obezbedite svoje mesto u kampu sa svima onima koje žele da najlepše trenutke ovoga leta provedu sa prijateljima u predivnom ambijentu, slušajuci najveća imena regionalne muzičke scene. Ono što je jedan od naših ciljeva je da postanemo jedan od najznačajnijih regionalnih festivalskih događaja, a imajući u vidu interesovanja i broj posetilaca u prethodnim godinama, na dobrom smo putu da to i ostvarimo. Najvažnije je da na festivalu vlada pozitivna atmosfera i da posetioci sa sobom odnesu sjajne utiske, te da nas se svake godine vraćaju u sve većem broju šireći dobar glas o festivalu.

Ko će ove godine zabavljati publiku u parku?

Srđan: Ove godine, pored nekih od najačih imena kao što su Bajaga i Instruktori, Rambo Amadeus, Brkovi, nastupaće i Sharks Snakes and Planes, Bolesna štenad, Scordisci, Brat, Hurleur, kao i reper Smoke Mardeljano i DJ Igor Garnier i DJ Groover.

A.Dinić