PODELI

Nakon 33 godine, pevač i gitarista legendarne grupe Paraf, nastupiće u beogradskom Gun Clubu u četvrtak 30. maja, sa početkom u 22 časa.

Ulogu jugoslovenskog punk pionira u kultnim Parafima Valter Kocijančić je završio nakon 100 koncerata, jednog singla, jednog LP-a i učešća na kompilaciji ,,Novi punk val”.

Grupa Paraf je nastavila rad bez njega, pojačana zvukom klavijatura i ženskim vokalom (Vim Cola).

Valter je postao nastavnik u osnovnoj školi i, vlastitom voljom, trideset godina ostao diskografski ,,mrtav”. Sa riječkom grupom Mandrili 2010. godine snimio je materijal koji je ubrzo postao i zvanični album, simbolično nazvan ,,Apstinencija”. Bez mnogo filozofije i želje za propitivanjem tržišta ispalio je rafal kratkih i jasnih punk-rock pesama.

Ni album niti novi koncerti koje će Valter Kocijančić sa svojim bendom održati u Srbiji nisu mamuzanje mrtvog konja niti kolut unatrag u pokušaju pronalaska izgubljenog vremena. Naprotiv, u Gun Clubu nas 30. maja očekuje nastup žestokog rokenrol benda na čijem repertoaru se nalaze nove stvari, ali i dobri stari hitovi koje je proslavio upravo Valter Kocijančić.

Ulaznice mogu da se kupe u pretprodaji po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta i na ulazu u klub ulaznice koštati 600 dinara. Pretprodaja se vrši u kafeu „Šikarica“, Skadarska 22.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.