PODELI

Na konferencije za medije koja je danas održana u Gradskoj kući u Novom Sadu predstavljen je program koji će biti realizovan na trgu za doček 2016. godine i doček  pravoslavne nove godine.

U 2016. godinu Novosađani će ući uz muziku benda Van Gogh, a osim njih nastupaće i grupe Partibrejkers, Love Hunters, Štikle i vikleri i banjalučka Rok simfonija.

stikle_vikleri

Prisutni su danas mogli čuti kako zvuče Štikle i vikleri, ženski bend iz Novog Sada, čijim je izvođenjem pesme “Neko te ima noćas” započela konferencija. Kako zvuči ta, i mnoge druge pesme na violini, violončelu i električnoj gitari, čućete u novogodišnjoj noći na Trgu slobode.

mumin

Konferenciji su prisustvovali Zvonimir Đukić Đule (Van Gogh) i Milan Mumin (Love Hunters) koji su se kratko obratili novinarima. Oba frontmena obećala su nezaboravan provod svima koji odluče da dočekaju 2016. godinu u centru grada.

vangogh

Osim izvođača prisutnima su se obratili i Nada Kobac, savetnica gradonačelnika Novog Sada, kao i predstavnik Organizacionog odbora za realizaciju inicijative za kandidaturu Grada za Evropsku prestonicu kulture 2021. i vođa projekta Omladinska prestonica Evrope 2019. Nemanja Milenković.

U svojim obraćanjima Nada Kobac i Nemanja Milenković naglasili su da u svetlu ulaska Novog Sada u najuži krug izbora za Kulturnu prestonicu Evrope 2021. godine, Novi Sad će za oba dočeka Nove godine biti istinska prestonica urbane kulture i odlične muzike, s naglaskom na to da će za doček Nove godine 31. decembra dominirati zvuci rokenrola, dok će se taktovi svetske muzike oriti za proslavu nove godine koja se dočekuje prema Julijanskom kalendaru.

nemanja_milenkovic

Savetnica gradonačelnika, Nada Kobac, istakla je da se doček Nove godine ne finansira iz budžeta građana, već iz sponzorstava društveno odgovornih kompanija, a da će spisak svih onih firmi koje su učestvovale u sponzorisanju Nove godine biti dostupan na samom dočeku, na LED ekranu na velikoj centralnoj bini.

nada_kobac

U Katoličkoj porti, kao i u Ulici kralja Aleksandra u organizaciji Radija As FM biće već u toku dana postavljene bine sa DJ setovima koji će tokom dana i noći zabavljati ljubitelje elektronske muzike.

Za ljubitelje klasične muzike 1. januara tačno u podne u Saletli u Dunavskom parku nastupaće Gudački orkestar.

Za doček Nove godine koja se obeležava po Julijanskom kalendaru, u sredu, 13. januara, na Trgu slobode nastupaće Goran Bregović, Magnifico sa srpskim vojnim orkestrom „Stanislav Binički” i tamburaški orkestar Zorule.

Za najmlađe grad priprema program u vidu predstava na Trgu republike od 25. decembra, a tu će biti postavljena i jelka visine 10 metara.