PODELI

U petak, 26. februara, sa početkom u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Pančeva biće održano „Veče glomazne poezije“ Ramba Amadeusa i Ivana Aleksijevića.

Reč je o posebnom programu u okviru kojeg Rambo Amadeus čita, recituje, prepričava i „pripevava“ najglomaznije tekstove iz svog impozantnog opusa.

Maestro Ivan Aleksijević, vešto prateći vratolomne promene tema, raspoloženja i tempa, prati Ramba na klaviru, ali i svojim više nego duhovitim komentarima „dodaje gas“ ravnopravno veslajući u ovom „dvojcu bez kormilara“ za koji se zapravo ni ne zna kuda je krenuo, gde i kad će stići, i koji samo vodi računa s da se zadrži elegancija, brzina i udobnost plovidbe.

Dvojcu će se na sceni pridružiti i Miroslav Tovirac na kontrabasu i Sale Ranković na bubnjevima, za pojačanje euforičnih momenata.

Veče glomazne poezije prerašće u jedinstvenu furioznu predstavu koja kroz lakonski, slikovit i nepretenciozan način hirurški precizno secira društvo i pojedinca koji pokušava u njemu da opstane i pronadje parče svoje sreće.

„Veče glomazne poezije“ kod publike izaziva sasvim pomešana osećanja. Salve smeha, skandiranje, gromoglasni aplauzi, ali i tuga i zabrinutost mešaju se stvarajući vrhunski napitak, napravljen po drevnom Njegoševom receptu proporcinalnog mešanja „čaše meda i čaše žuči“.

Foto: Kosta Milićević