PODELI

Tradicionalno veče posvećeno liku i delu jednog od naših najpoznatijih i najomiljenijih pisaca, Miki Antiću, premijerno će biti odžano 20. maja u 20 časova u UK Palilula, Mitropolita Petra broj 8 u Beogradu.

Publika će prvi put moći da vidi prikaz stvaralaštva i lika ovog pisca kroz predstavu multimedijalnog karaktera u kojoj je sadržano više umetničkih struktura i podela.

Predstava teče kroz činove o detinjstvu, mladosti, ljubavi, rastanku, filmu, muzici i smrti.

Priču kreiranu od Mikinih pesama govoriće momak i devojka iz školske klupe, a reditelj se potrudio da u svakoj pesmi pronađe ono pozorišno i poetsko.

Stihove recitatora će pratiti pokreti glumaca na sceni. Na taj način, Mikina poezija, dok prati unutrašnje stanje lika na sceni, ne odustaje od svoje osnovne emocije.

Veče će upotpuniti inserti iz Mikinih filmova, muzika pisana na njegove stihove, gluma, ples i orkestar, koji će pokušati da na najbolji način prikažu njegovo stvaralaštvo, služeći se različitim formama kojima se i on služio ne bi li došao do najboljeg umetničkog izraza.

Organizator predstave je „Multimedijalno umetničko veče“ (MUVE), a režiser je Dušan Babić. Partner u ovom projektu je UK Palilula.

„MUVE“ imaju trogodišnju tradiciju u organizaciji predstava posvećenih Miki Antiću. Predstave su igrane kako u Srbiji tako i van njenih granica i uvek je se tražila karta više.

Osim bogatijeg sadržaja, suštinska razlika između ove predstave i prethodnih je u tome što su umesto amatera sada na sceni profesionalni glumci, muzičari i plesači.

Glumačku ekipu čine studenti i diplomirani student umetničkih akademija, plesači najveće škole argentinskog tanga u regionu (Tango Natural) i muzičari beogradskih muzičkih škola.

Dodatak večeri je čin posvećen ljubiteljima Mike Antića, koji su napisali dela posvećena ovom autoru. Publika će imati priliku da čuje rođendansku čestitku Miki, omaž delu pismima gospođi Vineti, kao i razgovor Mike i njegove poslednje pesme.

Poslednji segment večeri biće posvećen specijalnim gostima, od kojih je jedan čuveni izvođač Mikinih pesama, Vico Dardić.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Ustanove kulture Palilula.