PODELI

Veče posvećeno Milanu Mladenoviću i grupi Ekatarina Velika održaće se u SKCNS Fabrici 5. novembra uz premijeru dokumentarnog filma “Limunovo drvo”.

Događaj će započeti projekciom filma u 19 časova, potom u 20.30 vodiće se razgovor o filmu, a govoriće autor filma Branko Radaković, koautorka serijala “EKV – Kao da je bilo nekad” Sandra Rančić. Razgovor o filmu će moderirati Sanja Klajić.

Nakon razgovora uslediće koncert tribute sastava Deca iz vode. Ulaz na događaj moguć je uz besplatnu pozivnicu.

Dokumentarni film “Limunovo drvo” govori o kultnoj muzičkoj grupi Limunovo drvo koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine. Dva osnivača benda i njihovi prijatelji sa kojima su sarađivali, prisećaju se tog kreativnog razdoblja. Iako nisu objavili nijedan album, kroz svedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz sveta rok muzike i umetnosti, razotkriva se zbog čega je Limunovo drvo jedan od najvažnijih muzičkih sastava na ovim prostorima.

Prvi put će javnost i publika imati priliku da u ovom ostvarenju da čuju i dugo čuvane u tajnosti, autentične snimke muzičkih numera Limunovog drveta (snimljene na dva njihova samostalna koncerta): Ne veruj, Bluz, Tema za 20 minuta, Prevaren, 9. krug, Limunovo drvo, Ja sam uvek bio tvoj, Sunce, Zrak, TV i Trag.

“Limunovo drvo” je muzički dokumentarac o prvom bendu Milana Mladenovića Limunovo drvo, koji je preteča Šarlo Akrobate i Katarine II. Film je rađen s ljubavlju, u samostalnoj autorskoj produkciji.

Scenario, montaža, režija, produkcija: Branko Radaković.

Trajanje: 71’

Učestvuju : Milan Stefanović, Dragomir Mihailović Gagi, Dušan Kojić Koja, Zoran Radomirović Švaba, Zoran Lesendrić Kiki, Dušan Vesić, Momčilo Rajin, Branimir Lokner, Aleksandar Žikić, Srđan Gojković, Nebojša Pajkić, Ljubomir Jovanović, Sandra Rančić, Jadranka Janković, Petar Janjatović, Vladimir Janković Džet, Dubravka Marković i drugi.