PODELI

Tribjut Atomsko skrovište nastupiće u subotu 24. novembra u Klubu “Akademije 28”, u sklopu večeri posvećenoj pesniku i svestranom umetniku Bošku Obradoviću i jednom od najznačajnijih rok sastava bivše Jugoslavije, Atomskom skloništu.

Početak koncerta zakazan je za 22h, a ulaz na koncert je slobodan.

Boško Obradović, rođen je u Sinju 7. aprila 1938. godine. Bio je jugoslovenski pesnik, novinar i reditelj. Pisao je ljubavnu, ironičnu i društveno angažovanu poeziju. „Postajem sam sebi drug” i  „Godine nježnosti„ naslovi su njegovih zbirki pesama. Kao pesnik, Obradović je prepoznatljiv i po svojoj sklonosti ka političkim, socijalnim i antiratnim temama. Nakon što je postavio pozorišni komad “Atomsko sklonište” (1968), Boško Obradović je oformio i istoimeni rok sastav (1976). Prvi album “Atomskog skloništa”, pod nazivom „Ne cvikaj generacijo“, objavljen je 1978. godine i odmah je imao značajan odjek u javnosti. Komentari muzičkih kritičara, bar u početku, bili su negativni, a glavne zamerke odnosile su se upravo na tekstove.

Međutim, upravo zahvaljujući tekstovima Boška Obradovića “Atomsko sklonište” uspelo je da se izdvoji iz mora jugoslovenskih bendova koji su komponovali muziku na tekstove ljubavne tematike. Prvi album “Atomskog skloništa” prodat je u više od 16.000 primeraka u roku od tri nedelje od dana objavljivanja.

Tribjut “Atomsko skrovište” okuplja iskusne muzičare, velike fanove i poštovaoce rada “Atomskog skloništa”, jednog od najznačajnih rokenrol sastava eks-Ju rok scene. U Klubu “Akademije 28” u subotu, 24. oktobra, od 22h “Atomsko skrovište” će nastupiti u sledećem sastavu: Nebojša Čanković (gitara, vokal), Vladimir Rajčić (bas, vokal), Aleksandar Petrović (bubanj) i Dejan Mrkalj (glavni vokal).

Mesta u Klubu “Akademije 28” mogu se rezervisati na br: 011/ 3619-342.