PODELI

U nedelju, 2. februara, od 20h u beogradskom Blow Up baru nastupaće dva stand up komičara iz organizacije Standup.rs. Cena ulaznice je 200 dinara.

Jedan je iz prve generacije komičara, drugi iz druge. Obojica vole crni humor. Obojica nisu iz Beograda. Nedelja će biti veče humora sa oštricom.

Aleksandar Perišić

Omega-Mužjak Standup organizacije. Nedefinisan – nije ni prošao pored teretane. Prošao kroz desetak romantičnih veza i isto toliko brakorazvodnih parnica. Jedna devojka mu je rekla: “Kakav si to čovek? Dam ti prst, ti hoćes celu ruku!” Tad je shvatio da posao ginekologa nije za njega. Sada je profesionalni vozač, velter kategorije. Posle prvog stand up nastupa trajno oslobođen vojne obaveze. Tolerantan na laktozu i na aflatoksin. Radio u agenciji za osiguranje gde je osigurao sve sem svog finansijskog spokoja. Želi da postane novi Richard Pryor, već je počeo sa tretmanima pigmentacije. Stand up mu je omogućio da proširi krug ljudi koji ga ne podnose, sastanke Anonimnih Alkoholičara u svim bivšim jugoslovenskim republikama, kao i nebrojene prilike da shvati da ovaj posao nije za njega.

Na njegove nastupe nije preporučljivo dovoditi maloletne osobe, srčane bolesnike, osobe koje su preživele neku stresnu situaciju, menadžere, novinare, pilote, mašinovođe, oficire i pitomce vojnih škola i akademija, metaloprerđjivače, ribolovce, sveštena lica, Mirka Canglu sa Voždovca, ljude koji dele flajere na ulici, ambasadora Meksika, usamljenike, šaptače psima, apotekare, vilenjake iz Gospodara Prstena, zanatlije, vidovnjake, bilo koga ko je rođen na teritoriji opštine Varvarin, frizere, Tozovca, studente kontrabasa sa Akademije u Bukureštu… (lista nije konačna, update će uskoro uslediti).

Radomir Nestorović

Nije rođen u Beogradu. Jednom prilikom je kupio povratnu kartu do Novog Sada,pa je ostao da živi tamo jer je morao da je vrati. Od kad je upisao filozofski fakultet, stalno meditira tj. po ceo dan samo sedi i ne radi ništa. Rekli su mu da je lenjost bolest, ali ga mrzi da ode kod lekara. Kao student filozofije, ne bavi se svakodnevnim, nego večnim pitanjima, pa se ne pita zašto sada nema devojku, nego zašto je nikada neće imati. Počeo je da se bavi stand up-om jer je sve ostale izgovore za nezavršavanje fakulteta već iskoristio. Nakon prvog uspešnog nastupa pao mu je veliki kamen sa srca, pa sada ima kamen u bubregu. Svako takmičenje na kome je učestvovao završavao je drugi, jer nije imao ko drugi. Neće mu biti veliki problem ako ne uspe u stand up-u, jer će zbog svog akcenta uvek moći da dobije ulogu u svim serijama Radoša Bajića.