PODELI

U subotu, 26. januara, u Omladinskom centru CK13 biće održana Velika Rock Svirka.

Dobre mlade novosadske bendove predvodiće jedan od najperspektivnijih novih nada u Srbiji, čačanski bend Za Dž.

Za Dž će prvi put nastupiti pred novosadskom publikom. Biće to još jedan u nizu gradova gde će svirati indie rock and roll i indie punk repertoar. Uskoro se očekuje i zvanična promocija saradnje benda i producenta muzičkog studija “Wild Cat”, Miloša Markovića.

U pripremi je i album, a novosadskoj publici bend će svirati numere koje će se naći na albumu poput “Satruliće Žute Jabuke”, “Budi Dobar”, “Najlepše Želje”, “Radna Akcija”, “Ne Postoje Stvari Koje Volim Samo Ja” i druge.

Takođe će svirati i svoje obrade pesama bendova Arctic Monkeys-e i The Clash.

Protekle sedmice je bilo planirano da bend nastupi sa Ribljom Čorbom na trgu u Čačku okviru dočeka Srpske nove godine, ali je Za Dž odbio da izađe na binu usled kasnih promena programa i naknadog ubacivanja Harisa Džinovića i trubača što je rezultiralo pomeranjem satnice njihovog nastupa. Revoltirani odlukom organizatora rešili su da čuvaju snagu za nastup na severu.

Uz domaće snage Next Kodex, Uvertiru i Moulin Rouge, po ceni od 150 dinara očekuje se odličan program u klubu CK13.

Next Kodex se aktivno bavi muzikom od marta 2011. godine. Često nastupaju pred domaćom publikom te svakako nisu nepoznati Novosađanima.

Uvertira postoji od 2007. godine. Mogli ste ih slušati na novosadskom trgu za doček Srpske nove godine, a ako su vam se svideli eto još jedne prilike da uživate u njihovom nastupu.

Moulin Rouge je sastav od pet propalih klovnova koji se trude da svoje frustracije iskale na muzičke instrumente. Sam bend postoji od 2010. dok je trenutna postava s početka leta ove godine pod uticajem kreativne magle, koja se spustila u pravo vreme na pravo mesto, usmerila svoju energiju na autorski materijal.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.