PODELI

Na tzv. zgarištu albuma sjajne grupe DEKIN JE MEK, vaskrasao je još bolji bend – VELIKI BRAT! Muzičko izvođački ovaj CD obiluje rifovima i vanserijskim gitarskim naletima i solažama koje ruše sve pred sobom, poput podivljalog krda bizona koji uspešno krče gustu šumu.

Ovo je jako dinamičan album. Ne praštaju ovi momci nikome, ni nama, slušalačkom auditorijumu, a ni njima samima. Na ovom albumu koji je delo Gorana Kovačevića (tekstovi, uvek interesantni i lucidni, vrcavi, duhoviti, pa i kad “pređu meru”), kao i Miroslava Maletića Kiću (muzika & aranžmani). Ovde se nižu osam muzičkih dijamanata koji jednostavno plene svojom poletnošću, ali i primetnom žestinom- zaokruženom celinom, koncepta – Digitalno robovlasništvo!

Od uvodne EVROPSKI ZID do zatvarujuće akustične ZAMALO LJUBAVNA PESMA, imamo dobru vožnju, ili trip, shvatite to kako i doživljavate. Svako na svoj način. Numera AFRIČKA ŠLJIVA u hard core žestokom fazonu govori o tome da bez hemije nema sexa, jer kad ima hemije – srećne i vesele su žene!

Zvučni dokumenti na ovom odličnom –izuzetnom- albumu snimani su u Firchie Think Tank i DOREMI studiju tokom 2017/2018. godine. Snimatelj je bio Anđelko Banić. Goran Kovačević & Miroslav Maletić Kića su sjajan tandem i ovaj album se podrazumeva za preslušavanje na opciji – repeat! Svežina i silina ovih pomalo krosover, rock i hip hop upliva, dovoljno svedoči da još uvek na domaćoj, srpskoj ali i ex Yu sceni, postoje autori i bendovi sa posebnim, ličnim, autorskim kreativnim pečatom, od kojeg zastaje dah, jer i pesnika ostavljaju bez daha i reči. Kad se  numere stišaju i atmosfera slegne, pisanje (ove) CD recenzije ne predstavlja nikakav napor iliti problem. Ovo je KVALITET  PLUS koji i privatno i javno treba podcrtati i naglasiti. Ja to upravo sada činim. Sa posebnim zadovoljstvom! Momci, živeli i bravo!

Milan B. Popović