PODELI
Foto: Goran Berović

U zagrebačkom Domu sportova u subotu je grupa Detour održala najveći koncert u karijeri na kojoj su proslavili izlazak novog albuma TourDetour. Dvosatni spektakl koji je odlično otvorio naš popularni bend Ničim izazvan, nikog od brojnih posetilaca nije ostavio ravnodušnim i već od samog početka i prvih taktova njihovog hita ‘Vikend’ publika je plesala u ritmu Detoura.

Na set listi su se našle njihove najpoznatije pesme još od doba Yammata, a priliku su dali i numerama s novog albuma. Tako su uz pomoć mladih snaga Ani i Jure otpevali pesmu ‘Njuške’. Od novih pesama tu su još svoje mesto našle ‘Brod tone’ i aktuelni singl ‘Skrivena’. Bend je moćno zvučao u pojačanom sastavu gde su se uz već standardnu postavu – Nenad Borgudan, Gina Damjanović, Vibor Čerić, Edi Grubišić – Cipal i Alen Križaj – na bini smenjivali i drugi muzičari – gudački kvartet Lira, četveročlana brass sekcija, te Vladimir Mirčeta na gitari i Ante Prgin Surka na udaraljkama.

Detourovci su pronašli prostor i za goste pa su im se pridružili članovi bendova Headoneast, Nipplepeople i Pavel. Posebno je emotivno bilo izvođenje pesme ‘Snijeg’ koju su izveli s Tonkom i Aljošom Šerićem, kada je u Domu sportova stvarno i ‘zasnežilo’. Usledili su njihovi najveći hitovi ‘Zaljubila sam se’ i ‘Tvoje lice se promijenilo’ koji su rasplesali sve i jednog posetioca Doma sportova.

Foto: Goran Berović