PODELI

Udruženje rok muzičara Srbije (URMUS) оrganizuje peti, sada već tradicionalni, Beogradski autorski rok festival (BARF), a veliko finale festivala će se održati 13.12.2015. u Domu omladine Beograda u sali Amerikana sa početkom u 19.30 h. 

Na festival BARF 2015, prijavilo se preko 80 bendova, a od toga je 48 ušlo u zvaničnu konkurenciju, i ti bendovi su i objavljeni na zvaničnom sajtu festivala.

Zbog velikog broja prijavljenih bendova, stručni žiri URMUS-a, je odlučio da umesto 6 bendova, koliko je bilo predvidjeno propozicijama na finalnoj večeri nastupi 8 bendova, i na festivalu će svirati sledeći bendovi: Random, Counterfate, Eshaton/Есхатон, Diffraction, Skulch, Microwawe, Violet i Trnje.

Pesme koje su prijavljenje su dosta kvalitetne i žanrovski različite, a to je ujedno i bio cilj festivala, da se napravi jedna šira slika domaće rok scene, pogotovo kada su mladi bendovi i autori u pitanju.

Nagradni fond za finaliste festivala:

  • prva nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 100.000,00 dinara
  • druga nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvodjenje je 50.000,00 dinara
  • treća nagrada, kao nagrada za najbolji bend po glasovima publike koju dodeljuje URMUS i muzički studio MAŠINA 23 je 25 sati snimanja u muzičkom studiju MAŠINA 23
  • četvrta nagrada, kao nagrada za drugi najbolji bend po glasovima publike je video spot produkcijske kuće “Aleksandar Design Club”

Pored navedenih partnera, koji su doprineli nagradnom fondu, festival je podržan i od strane Sekretarijata za kuluturu grada Beograda i Doma omladine Beograda, koji su na pravi način prepoznali značaj ove manifestacije.

Ulaz na festival je ove godine besplatan, i svi i posetioci će na ulazu dobijati besplatne karte koje će u stvari biti i glasački listići, tako da će publika moći na taj način i da glasa za svoje favorite. 

Festival ove godine ima i humanitarni karakter, tako da će za vreme festivala, pored kutija gde će publika ubacivati svoje glasačke listiće biti postavljenje i kutije za dobrovoljne priloge za akciju “Krug sreće – rokerska žica za nasmejana lica”, a sav prihod će ići za pomoć deci bez roditeljskog staranja i deci ometenog razvoja.

Prvu i drugu nagradu, kao i prethodnih godina dodelju stručni žiri čija će imena biti naknadno objavljena.

U revijalnom delu festivala BARF 2015 nastupiće bendovi: Amnezija i Pop Star, inače članovi Udruženja rok muzičara Srbije od samog osnivanja.