PODELI

Opank-rok atrakcija, kragujevački sastav Vesela Mašina, poznat po obradama legendarnih Rokera s Moravu u rok maniru, objavili su dugo očekivani singl. Posle izuzetno uspešnog rimejka hita „U našega Rajka golema svirajka“, momci nastavljaju tamo gde su stali, a stali su pre godinu dana, gde drugo nego u kafani. Posle mnogobrojnih uspešnih nastupa u regionu, kafana je bila mesto kojem se stalno vraćaju i gde pune baterije za naredne nastupe. Usled pandemije i zatvaranja kafana Vesela Mašina je rešila da uzme stvar u svoje ruke i na radost mnogih napravi svoju kafanu.

Kako izgleda i zvuči njihova kafana zabeleženo je u spotu za istoimenu pesmu „Kafana“, još jedne od pesama koja je proslavila „Rokere s Moravu“, a koju su momci iz Vesele Mašine obradili u svom stilu. Koristeći autentični autobus iz kultnog filma „Ko to tamo peva“, koji je za ovu priliku preuređen  u kafanu na točkovima,  Zoran Lazarević je snimio spektakularan spot u kojem se vidi sva radost koju nam kafana pruža.

„Da se mi pitamo otvorili bismo sve kafane, jer one život znače“, rekao je frontmen benda Sale Ziherica: „ali pošto se ne pitamo uzeli smo stvar u svoje ruke i napravili smo našu kafanu. Pozvali smo drage prijatelje i krenuli u veselu vožnju kojom smo hteli da svima izmamimo osmeh i donesemo malo vedrine u ovom teškom vremenu. Pozivamo vas u našu kafanu, u njoj ima mesta za sve. Ono što je najbitnije je da smo u njoj svi sigurni. Kafana, kafana, kafana …“

Bend je do pandemije je svirački bio veoma aktivan, svirali su sa bendovima Riblja Čorba, Električni orgazam, Pero Defformero, imali su zapažen nastup na EXIT-u, a sada kada nema nastupa želeli su da publici pruže malo zabave. Dođite u jedinu kafanu na Balkanu koja radi!

Foto: Zoran Lazarević