PODELI

Pančevački ženski bend Vibrator u rikverc objavio je singl “Dača”, četvrti po redu sa drugog albuma “Stereo jezik” koji će javnosti biti predstavljen krajem godine.

Pesma je nastala u saradnji sa mladom američkom kompozitorkom i trombonistkinjom Reut Regev, a izdata je za Lampshade Media.

“Leto je vreme strasti i letnjih ljubavi, tako da će Dača sigurno zaploviti sa vama u letnju avanturu uz brzi ritam gitara i zavodljivog trombona”, kažu devojke iz benda Vibrator u rikverc.

Reut Regev rođena je i odrasla u Izraelu. Još kao mlada počela je da gradi reputaciju na džez sceni. Poslednjih 10 godina živi i stvara u Njujorku, gde je 2013. godine izdala svoj samostalni debi album “This is R*time”.

Vibrator u rikverc su Snežana Popović – vokal, Selena Simić – bubnjevi, Sofija Jovanović – bas i Tamara Mihovilović – gitara, a u stvaranju singla “Dača” su pored benda učestvovali prijatelji: Igor Mitić (gitara), Bane Radovanović i Aljoša Malek – produkcija, Veljko Vukliš (miks i master). Pesma je snimljena u studiju “Koka”.

Bend će “Daču” ekranizovati u septembru, uz to vredno spremaju i završavaju drugi album.

Foto: Nebojša Babić