PODELI

Ovog vikenda u Omladinskom centru CK13 očekuju vas dva sjajna koncerta.

U petak 23. novembra sa početkom u 22h, nastupaće tri benda: Irish Stew Of Sindidun, jedan od najboljih irish punk rock bendova sa ovih prostora, beogradski bend Sinestezija i  Noviot Pochetok, melodični punk rock bend iz Makedonije. Do sada su izdali tri albuma, a poslednji “Melancolic machine” promovišu na evropskoj turneji u okviru koje će posetiti CK13. Ulaz 300dinara.

Kombinacija bendova Irish Stew Of Sindidun i Sinestezija pokazala se kao vrlo uspešna. Upravo oni otvorili su novu koncertnu sezonu “Vračar rocks”u Božidarcu. Naš savet je da nikako ne propustite ovaj koncert. Pogledajte kako izgleda kada se ove dve energije spoje na bini.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Tzd3YV4dZgg]

A u subotu, takođe sa početkom u 22h, za vas će svirati Wolfram i Gernika.

Bend Wolfram je tročlani sastav, osnovan 2006. godine. Pod ovim imenom nastupa od proleća 2011. godine. Inspiraciju za rad vuče skoro iz svih mogućih žanrova i izvođača različitih umetnosti, bez želje da se zasebno grubo orijentiše prema jednom muzičkom pravcu. Bend radi na novim autorskim materijalima – muzičkog, filmskog i grafičkog karaktera. Proces stvaranja time je postepen i jedan period rada uživo će isključivo biti probni. U trenutnoj eksperimentalnoj fazi, dobar deo pesama će se izvoditi u “sirovoj” formi, sve dok se kritički ne srede i svedu u stalnu celinu.

Gernika se okupila i svira od novembra 2007. u Novom Sadu. Nakon nekoliko promena u postavi, bend se organizovao kao četvorka i tako funkcioniše od aprila 2010. Nastupali su kako po demo festivalima (URM, ŠLF, GBOB, Come out and play@ck13), tako i na drugim lokalnim muzičkim manifestacijama (FEP u Bačkoj Palanci, Hit Bg202, Sviraj malo svoje #2, Devojka koja voli život, itd). Njihov stil opisuju kao ”slobodan prelaz između tehnometala i ostrva”, šire poznat kao alternativni rok.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.