PODELI

Mladi muzičar i autor Vinko Ćemeraš široj se javnosti prošle godine predstavio kroz učestvovanje u muzičkom šou programu The Voice Hrvatska, u kojem je odneo i pobedu kao deo tima Davora Gopca.

Upravo je tu njegov talent prepoznao krug iskusnih hrvatskih muzičkih imena i u startu mu pružio podršku, što potvrđuje i Vinko:

„Dosta dugo sam pokušavao doći na glazbeni put koji će mi pomoći da se izrazim onako kako želim. I tko zna na kojem bih putu završio i koliko bi mi trebalo da dođem do njega da nije bilo Gopca, Gine, a onda Lidije i Skansija koji su me uzeli pod svoje. Prvo i najveće ‘HVALA’ ide njima. To je bila prekretnica.”

Na svom muzičkom putu Vinko nije dugo ‘lutao’, već je sa pomenutim imenima odmah počeo raditi na pesmama te ubrzo predstavio i interpretaciju singla „Pelin i med“, za koju je u maju dobio i „Cesarica – Hit mjeseca za Hit godine“ priznanje.

Sredinom juna predstavlja autorsko-bendovsku formaciju Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, koju uz njega čine Mateo Nikše na gitari, Mile Nikše za bubnjevima i Jakov Ramničer na bas gitari. „Sam naziv benda na finskom jeziku u širem smislu znači ‘zimski vjetar’, a to je nekako povezano i sa mnom, budući da sam više ‘zimski čovjek’“, otkriva Vinko. Tada je usledila i objava debitantskog autorskog singla „Samo da ti si tu”.

U tom procesu rada na albumu pridružio im se autor i muzičar Aljoša Šerić, čije se pesme takođe nalaze na izdanju: „Aljoša nam je poklonio tri vrhunske pjesme za koje se ja čudim zašto ih sebi nije ostavio, ali isto tako mi je i drago jer nije, haha – hvala mu puno i ovim putem sad kad je sve gotovo, a opet sve na početku”, otkriva Vinko.

O ovoj saradnji reči hvale ima i Aljoša Šerić: „Vinko ima jedan od najposebnijih vokala na ovim prostorima, a pored toga je i sjajan lik, naslušan dobre glazbe, zdravog ukusa, pa nisam dvojio kad su me zvali jel’ bih nešto napisao za njega. Preporučam se i za ubuduće, odnosno ne, s obzirom da znam da su on i Talvi Tuuli sposobni sami napraviti odlične pjesme, želim mu da nikada ne zatreba tuđe.”