PODELI

Viseći Vrtovi Vavilona je trio oformljen 2011. godine od već iskusnih muzičara, članova bendova Doghouse, Tea Break i Blankfile, koji su rešili da osvrtom na svakodnevne teme i punk/rock zvukom skrenu pažnju na svoj novi angažman.

Album „Indigo deca“ sadrži deset pesama na srpskom jeziku, dostupan je na regionalnom MTV sajtu. Objavljen je u junu ove godine.

„Skinula“ sam ga odmah i slušam ga već pet meseci razmišljajući svaki put o porukama ovih pesama. Socijalno orijentisani tekstovi i moderan zvuk su kombinacija kojom su želeli da privuku našu pažnju.

Mene su očigledno pridobili s obzirom da ovaj album slušam minimum jednom nedeljno od početka do kraja.

Sasvim solidan album prvenac. Kako to u većini slučajeva biva, bend i ja retko kad se složimo koja bi pesma trebalo da se gurne u prvi plan. Kao da bilo koji bend zanima koju bih pesmu ja izabrala :).

Snimili su spot za pesmu „Trenutak jasnoće“, a ja izdvajam „Osećaj što vara“ kao najjaču na albumu. Odličan uvod, odličan ritam, fenomenalan tekst za razliku od prve numere na albumu „Razlog kuda“ koja je nekako agresivna i koja je meni delovala naporno na prvo slušanje. Očekujući da će ceo album biti sličan ovoj pesmi desio se taj osećaj koji vara, i koji pobija druga pesma „Da li treba sve da znam“ koja je dosta mirnija, melodičnija. Ova pesma ima odličan refren koji se pamti na prvu. Daleko od toga da „Razlog kuda“ nije dobra pesma, ali mi nije „legla“.

Svi tekstovi su intelektualni, nekako filozofski. Kapiram da možda neko ne može da shvati suštinu, ali to je ono što ih izdvaja i što je očigledno bio imperativ dok su spremali album. Ti što ne kapiraju naravoučenije ovih pesama neka se fokusiraju na muziku. Prst up za VVV mislioce ;).

Sami su pisali pesme i muziku i radili aranžmane. Sve pohvale ritam sekciji koja dominira, a Dejanu jer nas svojim glasom ne umara. Kako se to u narodu kaže -ima melodičan glas.

I tako, nakon nekoliko meseci preslušavanja, sklopih ja svoje misli o ovom albumu, ali i dalje nije to kompletan utisak jer ih još nisam čula kako „prže“ uživo, a nadam se da ću i to zadovoljstvo imati uskoro. I to je jedini razlog zašto ova recenzija nije bila napisana ranije. 🙂

Viseći Vrtovi Vavilona su: Dejan Cvetojević (vokal, gitara), Dušan Jovanović (bas gitara) i Petar Patrašković (bubnjevi).

Ocena: 8/10

Spisak pesama:

1. Razlog kuda

2. Da li treba sve da znam

3. Trenutak jasnoće

4. Osećaj što vara

5. Oči

6. Samo svoja

7. Novčić

8. Nije kraj

9. Oči (alt.verzija)

10. Reci im

Autor: Ivana Jovanović

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.