PODELI

Organizatori INmusic festivala objavili su da uvode treću binu, Hidden stage, koja će biti otvorena ove godine. Novo ime ove bine je francuski majstor DJ Pascal Arbez aka Vitalic.

Uz Hidden stage tu su Main Stage i OTP World Stage, kao i mnoge manje bine i drugi dodatni sadržaji koji će uskoro biti objavljeni.

Vitalic je alter ego Pascala Arbeza, francuskog programera i multiinstrumentaliste koji je poznat po svojim kombinacijama muzičkih žanrova kao što su electro, techno i house, uključujući elemente klasike, rocka, italo-discoa i elektronske muzike sedamdesetih. Arbez je kao dete svirao trombon, a u kasnijoj fazi ga je počela fascinirati dance muzika, pogotovo nakon pojave Daft Punka. Prvi nosač zvuka izdao je 1996. godine, a umetničko ime “Vitalic” počeo je koristiti 2000. godine.

Iza sebe ima pet albuma; “OK Cowboy” (2005), “This Is the Sound of Citizen” (2007), “V Live” (2007), “Flashmob” (2009) i “Rave Age” (2012). Sarađivao je sa raznim DJ-ima i muzičarima, uključujući Aphex Twin, Princess Superstar i 2 Many DJ’s.

Muzički časopis NME ga je opisao “najboljom pojavom koja stiže iz Francuske nakon Daft Punka”, a kritičari njegovu muziku opisuju kao izuzetno “razigranu”, a uz njegove remikseve Daft Punka, Röyksoppa, Mobya, Bjork, Sexy Sushi, Heartbreak, Basement Jaxxa, Amadou & Mariam, ili pak Jean Michel Jarrea, zaplesaće svi na INmusic festivalu. Osim njega, na Hidden bini nastupaće već najavljeni Jagwar Ma.

Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima širom Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, online putem Tisak Media Webshopa i službene stranice festivala inmusicfestival.com po ceni od 299 kuna.