PODELI

U četvrtak 5. maja u 21 sat na Letnjoj sceni Doma kulture „Studentski grad“ biće održan besplatan koncert grupe Elvis Jr. Kurtovich kom će prethoditi razgovor o romanu „Osama“ Vladimira Kecmanovića u 20 sati u Klubu-knjižari Magistrala. O romanu će govoriti Zoran Panović i autor.

Vladimir Kecmanović (Sarajevo, 1972) objavio je romane: Poslednja šansa, Sadržaj šupljine, Feliks, Top je bio vreo, Sibir, Kainov ožiljak (s Dejanom Stojiljkovićem), zbirku priča Zidovi koji se ruše, esejističko-biografsku knjigu Das ist Princip!, s istoričarem Predragom Markovićem Tito, pogovor. Dobitnik je stipendije fondacije Borislav Pekić i nagrada Ivo Andrić, Branko Ćopić, Meša Selimović, kao i nagrade Andrićevog instituta iz Andrićgrada. Prevođen je na engleski, francuski, nemački, ukrajinski i rumunski jezik, a njegova dela su imala filmske, TV i dramske adaptacije. Prevod romana Top je bio vreo (The canon was Red Hot) nominovan je za nagradu Dublin Impact.

Vladimir Kecmanovic (1)

Elvis Jr. Kurtovich je sarajevsko-beogradska grupa koju predvodi Goran Petranović Rizo. Na nastupima, pored svojih dobro poznatih pesama Haile Selasije, Dabogda crk’o rokenrol, Baščaršy hanumen, Jugo 45, bend izvodi i najveće hitove grupe Zabranjeno pušenje: Nedelja kad je otišao Hase, Fikreta, Pišonja i žuga, Hadžija il bos, Djevojčice kojima miriše koža, te njihovi koncerti prerastaju u veseli i energični New Primitivs Show.

Pored tri predratna albuma, grupa je 2000. godine izdala album Welcome to the Beautiful World of New Primitivs, a poslednji Koševo zove objavljen je 2011. i na njemu su gostovali dr Nele Karajlić i Prljavi inspektor Blaža.

Klasičnu rokersku četvorku čine: Gizmo (bubnjevi), Skoki (bas gitara), Maslo (gitara) i Rizo (pleše i peva).

U slučaju kiše koncert će biti odložen.