PODELI

Wilco, jedan od najcenjenijih bendova alternativne rock i indie scene, pridružuje se spisku izvođača jedanaestog INmusic festivala.

Wilco je nastao 1994. godine u Čikagu, a oformili su ga članovi kultne alt-country grupe Uncle Tupelo. Tokom uspešne karijere koja traje već više od dve decenije, grupa Wilco izdala je 9 studijskih albuma prodatih u gotovo 2 miliona primeraka. Brojnim priznanjima, 2005. godine su, zahvaljujući albumu “A Ghost Is Born”, pridodali i dve Grammy nagrade.

Wilco je jedan od prvih bendova koji je ponudio besplatno preuzimanje pesama putem interneta i to još 2001. godine. Najnoviji album “Star Wars” iz 2015. godine prvo je izdat u digitalnom obliku te je, tek nakon što su ga fanovi punih 30 dana mogli besplatno preuzeti, izdat u CD i vinyl obliku. Na američkim top listama uvršten je u top 10 najboljih alternativnih albuma i nominovan je za Grammya u kategoriji za “Najbolji album alternativne muzike”.

Wilcov prvi koncert u Hrvatskoj, održan 2012. godine takođe je bio u organizaciji INmusic festivala. Bogato jedanaesto izdanje INmusic festivala, uz nastup grupe Wilco, uveličaće Florence + The Machine, PJ Harvey, The Kooks, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Monoswezi i još mnogi drugi.

INmusic festival #11 održaće se od 20. do 22. juna 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz podršku Ožujskog piva kao powered by sponzora i OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.
Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska, a mogu se kupiti i u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.