PODELI

Kada su pre nekoliko meseci organizatori najavljivali da će drugo izdanje festivala MTV SummerBlast biti bombastični završetak letnje sezone, ni sami nisu mogli zamisliti kakav će “potres“ pripremiti američka superzvezda, ikona filmskog platna, dobitnik Grammyja te brojnih drugih nagrada – Will Smith! Boom Boom Boom Shake The Room odjeknuo je Porečom, a uz vrisak hiljade obožavatelja The Fresh Prince se bukvalno podigao posebnom platformom na binu i započeo povratnički koncert o kom će se još dugo pričati.

Pomalo nestvarno bilo je videti jednu od najvećih holivudskih zvezda na porečkoj pozornici kako izvodi neke od svojih najvećih hitova uključujući i legendarnu pesmu iz serije Princ iz Bel Aira. Iako je s muzičke scene odsustvovao više od petnaest godina, na njegovom se nastupu to nikako nije moglo primetiti. Suveren, opušten i zabavan, zajedno s najboljim prijateljem Jazzyjem Jeffom te u pratnji vrhunskih muzičara, priredio je pravi show, a hrvatske obožavatelje dočekala je i velika ekskluziva! Naime, posetioci festivala MTV SummerBlast imali su priliku prvi čuti kako zvuči novi Willow singl “Get Lit”, a sudeći po reakcijama brojnih oduševljenih fanova, nova će pesma vrlo brzo poharati sve svetske liste. Pesmu “Just The Two Of Us” posvetio je svom najstarijem sinu Treyu, koji je u Hrvatsku došao u pratnji oca te ujaka Jadena, brata Willove supruge Jade Pinkett.

20170827-003745-JulienDuval

“Welcome to Miami” samo za ovu priliku dobio je i nove stihove pa su tako, zajedno s Willom, svi uglas pevali Welcome to Croatia! Will je u Hrvatsku stigao u pratnji tima koji je brojio gotovo 50 ljudi te se smestio u predsedničkoj vili V Level Valamar Isabella Villas na otstrvu Sveti Nikola. Uživao je u raznim autohtonim delicijama, a iako mu se Poreč jako svideo, većinu vremena provodio je na probama za koncert kojim je najavio veliku svetsku turneju.

Oduševljenje nije skrivao ni ekscentrični muzičar Tinie Tempah koji je nekoliko puta tokom nastupa istaknuo koliko mu se sviđa na festivalu, a fanovi su mu zahvalili himničnim pevanjem te zajedničkom koreografijom. Među live nastupima istakao se i energični trio Far East Movement, a njihov je performance začinila i atraktivna pevačica te kombinacija multimedije i brojnih specijalnih efekata.

Švedski DJ Mike Perry bio je zadužen za početak elektronske završnice lineupa, a zatim je binu prepustio DJ dvojcu Galantis. Njihovim je nastupom zatvoreno drugo izdanje festivala MTV SummerBlast koji je tokom dva dana na porečku Peškeru doveo više od 15 hiljada posetioca. Drugi dan obeležili su i nastupi Luce Cara, Jimmyja Clasha, Avadoxa te domaće legende hip hop scene Phat Phillieja.

Foto: Julien Duval