PODELI

Jedna od najvećih zvezda nove bluz-rok scene, bend Wille & the Bandits u sklopu evropske turneje na kojoj će promovisati novi studijski album “Steal”, (objavljen februara 2017.) nastupiće u klubu Elektropionir u četvrtak, 19. aprila sa početkom u 21 čas. Pored koncerta u Beogradu i regionu, bend će nastupati 20. aprila u Gimnaziji “Svetozar Marković” u Jagodini.

Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 400 dinara (ograničen kontigent!) na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, Zaokret, Šikarica i u FELIX Shop, TC Sremska (II sprat, radno vreme: 12 – 20h). Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 500 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 600 dinara.

Wille & The Bandits u osnovi je klasičan tročlani bluz rok bend, zvukom sličan grupi Cream i Džimiju Hendriksu (Jimi Hendrix) koji po uzoru na njih pomera granice zvuka i muzičkog pravca na jedinstven i neočekivan način.

Ovo je bend koji se svrstava u kategoriju progresivne ili world muzike zbog korišćenja bizarnije instrumentacije i eklektičkog stila pisanja tekstova. Do sada je ovaj sastav bio na turnejama sa bendovima kao što su Deep Purple i John Balter Trio, a svirao je i na velikim festivalima širom Evrope. Wille & The Bandits je bend koji jednako ostavlja velike impresije kako na publiku svih uzrasta tako i na celokupnu muzičku scenu, a sve to zahvaljujući energičnim i srčanim nastupima.

Na njihov račun upućene su pozitivne kritike, od strane BBC Radio 1 izabranu su u top 10 must see bendova na festivalu Glastonberi (Glastonbury) 2014. godine i dostigli su drugo mesto na britanskoj bluz listi sa njihovim prvim singlom. Sada na turneji predstavljaju svoj treći nezavisno izdat studijski album. Baza fanova, repertoar zvukova, stilova i inovacija ovog benda, raste uzlaznom putanjom.

Izuzev medija, bend je hvaljen po njihovoj originalnosti i unikatnoj liniji između roka i bluza i od strane rok legendi poput Ijana Pejsa (Ian Paice), Džoa Bonamase (Joe Bonamassa) i Frensisa Rosija (Francis Rossi).