PODELI

Do sada najavljenim izvodačima The Black Keys, Pixies, The Fratellis, MGMT, Flogging Molly, Crystal Fighters, Bomba Estereo, Bombino, Jagwar Ma i Kuromi pridružuju se cenjeni hard rokeri, australijski bend Wolfmother.

Dobitnici su prestižne nagrade Grammy, imaju mnogobrojne obožavatelje, a među njima je i Thom Yorke iz benda Radiohead.Iza sebe imaju pozamašnu listu odsviranih koncerata, uključujući i najvažnije svetske i evropske festivale kao što su Rock am Ring, Rock Werchter, Pinkpop, T in The Park, Lollapalooza, Isle of Wight, Download festival itd.

Stilski naginju sedamdesetim godinama prošloga veka, no Wolfmother su zapravo premladi da bi uopše mogli doživeti sedamdesete i zato njihova muzika, iako na tragu Led Zeppelina i kompanije, zvuči neverojatno sveže što ih čini još interesantnijim muzičkim sastavom.

Ono što ih razlikuje od mnogih savremenih grupa je to da pesme stvaraju tokom zajedničkih session-a, a tek potom one dobivaju svoju strukturu i naslov.

Počeli su svirati 2003. godine, a već za snimanje debi albuma zaputili su se u Ameriku gde su radili sa vrhunskim producentima kao što je Dave Sardy (Red Hot Chili Peppers, Slayer, System of a Down, Marilyn Manson, Dandy Warhols itd.) u Cherokee studiju gde su se odvijali i sessioni za antologijski “The Wall” Pink Floyda te u Sound City studiju gdje je nastao i bezvremenski Nirvanin “Nevermind”.

U rodnoj Australiji je debi album “Wolfmother” ostvario ogroman uspeh i doživio dvostruko platinasto izdanje, a bio je zapažen i u Americi i Velikoj Britaniji. Već 2007. dobili su veliko priznanje budući da je njihova pesma “Woman” osvojila prestižnu nagradu Grammy u kategoriji najbolje hard-rock izvođenje.

I drugi album iz 2009. godine “Cosmic Egg”, kritika i fanovi primili su s jednakim oduševljenjem kao i prvenac. Zatim je 2010. godine došao i šlag na tortu, kada su zasvirali na australijskom delu turneje zajedno sa velikanima AC/DC. Usledio je treći album “Keep moving” krajem leta 2013., a sve to publika će slušati na glavnoj bini ovogodišnjeg INmusic festivala.

Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima širom Hrvatske u Dirty Old Shopu u Zagrebu, putem Tisak Media Webshopa i online na festivalskoj stranici www.inmusicfestival.com po ceni od 299 kuna.